STER Advertentie
STER Advertentie

Kunnen donkere mensen niet verbranden? Morad & Shay zoeken het uit

Kunnen donkere mensen niet verbranden? Morad & Shay zoeken het uit

Donderdag 26 juli 2018 - 15:16 uur

|

Door:

Daisy

Van insmeren word je niet bruin? Donkere mensen kunnen niet verbranden? Morad & Shay vertrokken woensdag naar het strand van Scheveningen om vanuit daar een live-uitzending te maken. En daar behandelden ze meteen wat feitjes en fabels over zonnebrandcrème.

Bruin beter dan rood

De fabels en feiten nemen ze door met Annebel van KWF. Die vertelt onder andere dat je ook ingesmeerd met zonnebrand, gewoon bruin wordt. "Bruin is altijd beter dan rood", meent Annabel. Daarnaast laat ze weten dat het een fabeltje is dat donkere mensen niet kunnen verbranden, waarop Shay zich eens even goed laat insmeren door een mannelijke collega...

onzinverhalen 

Er bestaan nog steeds heel wat onzinverhalen over zonnebescherming. Door de fabeltjes die rond gaan kan het zomaar zo zijn dat je met dit goede weer denkt dat je goed bezig bent, maar eigenlijk gevaar loopt op verbranding. Daarmee verhoog je weer het risico op huidkanker op latere leeftijd. Not cool! Dus FunX vindt het belangrijk om de fabeltjes over zonnebescherming de wereld uit te helpen, zodat iedereen die in deze hitte naar buiten gaat zo goed mogelijk beschermd is tegen de zon. 

 

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'

  • Kanye West gaat in 2020 voor het Amerikaanse presidentschap

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan