FunX

Kimberlee Ramirez: 'de gay scene en hiphop scene bij elkaar is nog best wel taboe'

  1. Newschevron right
  2. Kimberlee Ramirez: 'de gay scene en hiphop scene bij elkaar is nog best wel taboe'

Gaan hiphop en homoseksualiteit eindelijk samen? Ingrid en Eva hadden er een uitgebreid gesprek over met dj Kimberlee Ramirez en rapper Mulu Glas in de speciale Pride-uitzending op FunX.

waarom niet in de urbanscene?

In de uitzending wordt gevraagd hoe het kan dat de andere muziekgenres de gay scene wel omarmen, maar de urban scene niet zo.

"Goede vraag", antwoordt Kimberlee. "Ik denk dat het voornamelijk gevormd is door de maatschappij. Wat ver van je bed staat is een soort van taboe en de gay scene en de hiphop scene bij elkaar is ook nog best wel een taboe. Vandaar dat het nog een beetje unaccepted is."

"Er is nog nooit een soort van Martin Luther King-rapper als ik het zo zou kunnen noemen opgestaan die zegt: luister, ik ben gay, fock dat. Ik ben focking hard en doe gewoon mijn shit [...] Er is geen rapper die fully gay naar buiten is gekomen."

mulu glas

"Dat is niet helemaal waar", zeggen Ingrid en Eva, want in de uitzending is ook rapper Mulu Glas te gast. Hij kwam er ongeveer op zijn zestiende achter dat hij op mannen viel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

gewoon een rapper

Hij twijfelde nooit om uit te kast te komen in de hiphop scene. "Omdat het voor mij nooit een ding was om überhaupt te doen. Ik heb er nooit echt over nagedacht om uit de kast te komen, vooral niet in de hiphop scene. Ik ben gewoon een rapper en ik hoef niet iemand anders op te zadelen met mijn shit. Zo zag ik dat altijd. Alleen je wordt ouder en dat blijft hangen."

"Op ten duur kwelde ik mezelf heel erg. Ik heb genoeg shit gehad en wilde dat niet ook nog een ding laten zijn. Toen heb ik er wel voor gekozen het te vertellen. Wil je dat het goed gaat met jezelf, dan moet je niet dit soort dingen een blokkade laten zijn. We zitten al in een maatschappij waar iedereen wat kan zeggen over iedereen. [...] Ik ben al van Afrikaanse afkomst, ik heb de discriminatie al gehad. Laat dit dan niet óók nog een rol spelen."

Ster advertentie
Ster advertentie