STER Advertentie
STER Advertentie

Dure flessen poppen op de VIP: stoer of nep?

Dure flessen poppen op de VIP: stoer of nep?
YouTube: Richard P

Donderdag 27 september 2018 - 18:23 uur

|

Door:

Kavita

Besef, er zijn mensen die extra overprijsde flessen met vuurwerkfonteintjes poppen in de VIP, terwijl je ze goedkoper bij de slijterij kan halen. Status? Ja. Maar ben je wel die hele meneer als je per se aan iedereen moet laten zien hoeveel money je hebt...

STOER DOEN VS ECHT GELD

Je kent het wel als je een avondje naar de club gaat: boys hangen in de VIP en vragen vrouwen om ze te joinen. Ze laten bakken vol met ijsblokken, dure flessen alcohol en vuurwerkfonteintjes serveren, zodat de hele club kan zien dat het geld bij hen op tafel vloeit.

Over die tafels trouwens, het zijn vaak goedkope Ikea-tafeltjes van niet meer dan 5 euro. Zo vertelt Caitlin*, die jarenlang op VIP-decks heeft gewerkt in onder andere The Sand (tegenwoordig The Box), de Ziggo Dome en de Heineken Music Hall (nu AFAS Live).

Ze is nooit heel erg onder de indruk geweest van de ‘VIP-gangers’. “Het is een plek waar veel mensen zich erg belangrijk voelen. Zo lopen er bijvoorbeeld ook van die drugsdealer-types rond die met geld smijten. Maar er is een heel duidelijk verschil te zien tussen wie echt geld heeft en wie het niet heeft. De mensen die er komen met veel geld, hebben niet de behoefte om per se cash te betalen en veel (lege) flessen op tafel te hebben. Daarnaast krijgen bekende mensen die er komen vaak gratis drank en een VIP-plek, omdat ze met hun aanwezigheid de club representen.”

SKERE BEDOELING

Uit het gesprek met Caitlin blijkt ook dat sommige VIP-gangers specifiek vragen om zo’n vuurwerkfonteintje. Maar drinken bijbestellen als alles uit het gekochte VIP-arrangement op is? Ho maar. “Ik bediende een keer een tafel van de broer van een bekende voetballer, die met 20 vrienden kwam. Ze hadden een arrangement geboekt van 1500 euro, waarin twee flessen alcohol en een bepaald aantal frisdrankjes zaten. Toen dat op was, trok niemand zijn portemonnee om meer te kopen. Daarnaast hebben ze ook geen fooi gegeven aan het einde van de avond.” Dus, doen alsof je status hebt maar geen geld willen uitgeven... Hoe real is dat?

GEEN ANTWOORD = OOK EEN ANTWOORD

Dylan* (25) uit Rotterdam is een echte VIP-ganger, maar zegt dat die status hem eigenlijk helemaal niks boeit. “Voor mij is het simpel. Ik heb vaak geen zin in drukte, je hoeft niet in de rij te staan en je wordt goed bediend.”

Hij werkt als zzp’er en draait koeriersdiensten. Zo bezorgt hij onder andere bloemen en andere cadeaus. Maar zo’n VIP-arrangement kost natuurlijk een hoop geld. Hoezo heb je er zo’n groot deel van je salaris voor over? Op deze vraag antwoordt Dylan liever niet. Geen antwoord is ook een antwoord...

VROUWTJES EN BLOW JOBS

Maar goed, Dylan is één van de weinige mensen die FunX te woord staat, want een groot aantal personen dat werd benaderd voor dit artikel, wilde liever niet meewerken. Nixon Joseph, die als MC werkt op uiteenlopende feesten, heeft wel een idee waarom dat zo is. “Er gebeuren gewoon veel dingen op de VIP die de buitenwereld niet per se hoeft te weten. Bijvoorbeeld een blow job. Dat is een van de gekste dingen die ik daar heb gezien. Ook heb ik mensen flauw zien vallen door lachgasballonnen. Gewoon plat op hun gezicht.”

Volgens hem is er, los van goede bediening, geen drukte en niet in de rij hoeven staan, nog een hele belangrijke reden waarom de VIP zo populair is onder voornamelijk mannen. En laat dat nou net samenvallen met status. “Veel mannen willen shinen met hun dure kleding, schoenen en accessoires en doen het puur om aandacht te trekken van vrouwen. En ja, daar zitten ook veel drugsdealers bij.”

GOED ADVIES: GENIET GEWOON

Hoewel natuurlijk niet iedereen op de VIP in de club een drugsdealer is, vinden zowel Caitlin als Nixon niet dat je als jongere per se op de VIP moet willen zijn.

“Het maakt je niet ineens een beter persoon ofzo. En je gaat er heus niet de juiste vrouwen door aantrekken. Geniet gewoon, de VIP is geldverspilling.”

Ook Caitlin heeft natuurlijk nog advies: “Ik ben in de jaren dat ik daar werkte tot de conclusie gekomen dat het allemaal heel nep is en dus anders dan je in eerste instantie zou denken. Je hoeft niet per se op die manier uit te gaan. Als je eenmaal een bepaalde klasse hebt bereikt en je kan het permiteren, dan kan het fijn zijn en is het niet raar dat je voorkeur daar naar uitgaat. Maar is dat niet het geval, wees dan gewoon lekker jezelf.”

Ondanks alles bepaal je natuurlijk lekker zelf waar je staat in de club. Zolang je het voor jezelf en niet voor anderen doet, do you!

- In 'FunX Beseft' bespreekt FunX actuele, culturele en lifestyle topics die jouw aandacht verdienen. Een groter bewustzijn voor de generatie van nu -

*De gebruikte naam is om privacyredenen gefingeerd.

Populair op FunX.nl

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Snitchen voor geld, of niet? Zo werkt een anonieme tiplijn

  • Jongens lieten zich bijten door giftige spin om Spider-Man te worden

  • Archie zat 36 jaar onterecht vast en blaast nu 'America's Got Talent' omver

  • Tripje naar Japan? Krijg een deel van je reis vergoed

  • Numidia blikt terug op ramadan: "Ik besefte dat alles wat ik heb waardevol is"