STER Advertentie
STER Advertentie

Kont knijpen en staren in de club: wanneer is iets seksueel ongepast gedrag op de dansvloer?

Kont knijpen en staren in de club: wanneer is iets seksueel ongepast gedrag op de dansvloer?

Donderdag 11 oktober 2018 - 15:50 uur

|

Door:

Elize

Stel je voor: je staat in de club lekker te dansen en ineens knijpt er iemand die je niet kent in je bil. Hoe reageer je? En stel jij ziet het bij iemand anders gebeuren, wat doe je dan?

Ben je Oké?

Deze week is het de landelijke actieweek om seksueel grensoverschrijdend gedrag in het uitgaansleven te stoppen. Daarom is er een campagne gestart met de slogan 'ben je oké?'. De bedoeling is dat het normaal wordt dat vrienden, maar ook omstanders, even bij iemand checken of diegene wel oké is als ze een situatie zien die wellicht grensoverschrijdend is. En natuurlijk is het ook de bedoeling om bij zowel mannen als bij vrouwen wat meer bewustzijn te creëren over waar de grens ligt qua gedrag op de dansvloer. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

CritiX

Alleen wat is seksueel grensoverschrijdend gedrag precies? Wat moet kunnen en wat is echt not done op de dansvloer? Iemand in zijn kont knijpen gaat te ver, maar hoe zit het met iemand heel erg lang aanstaren? In het wekelijkse programma CritiX, op zondag, wordt dit onderwerp van 17.00 - 19.00 uur ter discussie gesteld en jij kan meepraten! 

No thanks

Te gast is onder andere Mabel Zwaan van No Thanks! Zij besloot deze stichting op te zetten, nadat ze het bijna normaal begon te vinden om lastiggevallen te worden in clubs, op festivals en tijdens concerten. Ze hoopt mensen ervan bewust te maken dat je in moet grijpen als er tijdens het uitgaan iets gebeurt wat je niet chill vindt. 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Populair op FunX.nl

  • Franse kust overspoeld met 60 miljoen euro aan cocaïne

  • Laurent Simons (9) haalt bachelordiploma aan TU Eindhoven

  • Awkward: Drake is verrassingsact, maar wordt uitgefloten door teleurgesteld publiek

  • Chinese toerist filmt vis met menselijk gezicht

  • Donovan bouwde zonder dat hij het wist duizenden euro's schulden op

  • Tienduizenden studenten kunnen OV-geld terugvragen