FunX

Successen van zwarte gemeenschap gevierd in Black Achievement Special

foto: Les Adu
  1. Newschevron right
  2. Successen van zwarte gemeenschap gevierd in Black Achievement Special

Oktober is een hele speciale maand. De zwarte gemeenschap in Nederland viert haar kwaliteiten, talenten en successen. En dat is a big thing! Daarom is er aanstaande zondag een FunX Black Achievement Special. Eva & Ingrid nodigen van 15.00-19.00 uur verschillende black achievers uit om hierover te praten.

Niet alleen worden de meest toffe - minder zichtbare en zichtbare - zwarte rolmodellen besproken, maar ook wordt gekeken naar de toekomst van de zwarte identiteit. Zo komt onder andere Gershwin Bonevacia langs, die het initiatief nam om meer dan 30 succesvolle zwarte mannen te fotograferen. Dat is een krachtige foto geworden, die nog nooit eerder zo in Nederland te zien is geweest. Het doel: jonge zwarte jongens inspireren, zodat ook zij kunnen opgroeien met de overtuiging dat ze kunnen zijn wie ze willen. Juist, omdat dat positieve beeld niet altijd terug te zien is in de media. Ook black female achiever Zaïre Krieger komt langs.

succes van zwarte muziek

Natuurlijk komt black excellence niet slechts voor in de entertainmentindustrie en de sportwereld. Maar over de successen van zwarte muziek mag heus wel wat gezegd worden. Daarom komt Gikkels, ofwel Gideon Everduim, vertellen waarom hiphop en activisme hand in hand gaan en wat voor ontwikkeling het heeft ondergaan.

awkward situaties

Naast muziek, de zichtbare en minder zichtbare zwarte rolmodellen en de toekomst van de zwarte identiteit, worden ook de akward situaties besproken waar onder andere zwarte mensen in een westerse wereld mee te maken hebben. En laat rapper Akwasi nou net een boek over ongemakken hebben geschreven, genaamd: Laten we het er maar niet over hebben. Het is een bundel van miniverhalen, gedichten en gedachten. Akwasi, die naast rapper, platenbaas, theatermaker en acteur nu dus ook schrijver is, schuift ook aan in de FunX-studio.

Ster advertentie
Ster advertentie