STER Advertentie
STER Advertentie

Werk-appjes in je vrije tijd veroorzaken onnodig extra stress

Werk-appjes in je vrije tijd veroorzaken onnodig extra stress

Woensdag 2 januari 2019 - 19:53 uur

|

Door:

Ginette

Lig je net lekker op de bank voor een avondje Netflix en dan appt je baas... Grote kans dat je hartslag omhoog gaat en je gedachten gelijk weer naar je werk gaan. Een slechte zaak volgens business influencer Charlotte van 't Wout. "Je bent dan zelfs thuis niet meer de baas van je eigen tijd", vertelt ze aan Youssef en Ouassima.

'Appjes over werk in je vrije tijd? Doe maar niet'

Nodige ontspanning

Een werkgever zou moeten weten dat je niet zit te wachten op zijn of haar appjes in je vrije tijd, maar toch gebeurt het veel te vaak. Dit zorgt voor extra stress en dat is volgens Charlotte ook schadelijk voor prestaties.

"Je bent al 8 uur op je werk, dus je hebt tijd nodig om te ontspannen. Dan ben je veel meer gefocust de volgende dag. De hele tijd moeten reageren zorgt voor stress."

Morgen weer een dag

Het is natuurlijk niet verstandig om tegen je werkgever te zeggen dat je niet zit te wachten op zijn of haar berichten. Het is volgens Charlotte slimmer om er met collega's over te praten en het de volgende vergadering met zijn allen aan de baas voor te leggen. En als je van je baas toch extra uren beschikbaar moet zijn, moet je dat ook terug zien in je salaris. Of je appt gewoon terug: "Ik ga er morgen naar kijken."

Populair op FunX.nl

  • Laurent Simons (9) haalt bachelordiploma aan TU Eindhoven

  • Chinese toerist filmt vis met menselijk gezicht

  • Awkward: Drake is verrassingsact, maar wordt uitgefloten door teleurgesteld publiek

  • Donovan bouwde zonder dat hij het wist duizenden euro's schulden op

  • Dronken hoogleraar uit water gered met vrouwenarmen in rugzak

  • Voetballer Taison reageert op racistische fans en krijgt rode kaart