Games & gadgets

Terminaal zieke gamer mag Red Dead Redemption 2 spelen voor releasedag

foto: facebook/juriandouma
  1. Newschevron right
  2. Terminaal zieke gamer mag Red Dead Redemption 2 spelen voor releasedag

De langverwachte game Red Dead Redemption 2 komt 26 oktober uit, maar het is nog maar de vraag of de terminaal zieke Jurian Douma de release van de game gaat halen. Hij vecht al sinds 2004 tegen een chronisch zeldzame ziekte en is inmiddels uitbehandeld. Gelukkig heeft de vader van Jurian iets weten te fixen voor zijn zoon via uitgever Rockstar Nederland, waardoor hij de game al voor de releasedag heeft kunnen spelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Privé-demonstratie

Rockstar Nederland wilde Jurian wel graag Red Dead Redemption 2 geven, maar dat mochten ze volgens de regels niet. Gelukkig werd na contact met het hoofdkantoor al snel iets moois voor hem geregeld. "Er kwamen eind die week twee werknemers van Rockstar Nederland bij mij thuis, die mij een privé-demonstratie gaven van de game", vertelt Jurian aan Gamersnet. Hij heeft blijkbaar enorm genoten, maar het einde van de dag vond de gamer wel minder: "Na een middagje spelen namen ze de game helaas weer mee," aldus Jurian.

"Ik ben uitbehandeld"

Jurian stuurde Gamersnet zijn verhaal, omdat hij in het verleden een soortgelijk verhaal heeft gelezen op Gamersnet. Jurian schrijft in zijn bericht aan de gamingwebsite onder andere over de slepende ziekte: "Helaas zit ik in de laatste weken van mijn leven. Ik ben uitbehandeld. Sinds 2004 vecht ik tegen een chronische zeldzame ziekte genaamd Neurofibromatose Type 2. Waar er vele “goedaardige” tumoren in mijn lichaam groeien. Lang heb ik het overleefd, maar ik heb er nu genoeg van."

Mooi en trots

Gamersnet-eigenaar Peter Bouwman schrijft op Facebook dat hij stil werd van het berichtje dat Jurian stuurde, "Ik was er natuurlijk stil van, maar ook ontstond er een gevoel van trots." Peter vond het mooi dat een bezoeker van zijn website dit verhaal wilde delen en schrijft ook dat hij trots is dat de Nederlandse tak van Rockstar deze actie in alle stilte heeft uitgevoerd. Inmiddels heeft het bericht ook verschillende buitenlandse websites weten te bereiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie