STER Advertentie
STER Advertentie

Joëlle over haar deelname aan 'Dream School': "Ik ben af en toe echt als een debiel bezig"

Joëlle over haar deelname aan Dream School: "Ik ben af en toe echt als een debiel bezig"
YouTube: NTR

Dinsdag 5 maart 2019 - 10:25 uur

|

Door:

Milou

Dream School, het programma waarin probleemjongeren de kans krijgen om hun leven weer op de rit te krijgen, is inmiddels weer in volle gang. Een van de opvallendste deelnemers is de 22-jarige Joëlle. In het programma probeert ze na een moeilijke periode waarin ze veel gepest werd en van school werd gestuurd, haar leven weer een positieve draai te geven. Dit valt echter niet altijd mee. In de eerste afleveringen heeft Joëlle al meerdere keren boos geweigerd om mee te doen aan de les. In Start met Fernando vertelde ze hoe ze terugkijkt op haar deelname.

"Ik heb soms zoiets van: oh mijn god, wat heb ik gedaan!"

kritiek

Op social media krijgt Joëlle van kijkers veel kritiek op haar felle gedrag en taalgebruik. Ze vertelt dat ze redelijk goed met de opmerkingen kan omgaan, maar het soms niet kan laten om te reageren. "Soms denk ik: je hebt echt helemaal geen idee waar je over praat!" 

'Joëlle van Dreamschool over kritiek op haar taalgebruik'

inspirerende gastlessen

In elke aflevering krijgen de deelnemers van Dream School les van verschillende gastdocenten die op hun eigen manier de jongeren iets bij kunnen brengen. Joëlle vertelt Fernando dat gastdocent Marco Kroon, officier bij de Koninklijke Landmacht, bij haar de meeste indruk heeft gemaakt. "Hij heeft in zijn verleden ook te maken gekregen met politie en (valse) beschuldigingen. Ik heb dat ook gehad. Ik heb twee keer een buurtverbod gehad. [...] In dat opzicht kon ik me wel in hem vinden."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

debiel

Joëlle is blij dat ze aan het programma heeft meegedaan, maar vindt het ook moeilijk om zichzelf terug te zien. "Je ziet jezelf terug en dan denk je: ik ben af en toe echt als een debiel bezig daar." Ze vertelt dat ze na een tijdje alle camera's om zich heen vergat en daardoor helemaal zichzelf was, inclusief grof taalgebruik.

Check hier de laatste uitzending van Dream School:

Populair op FunX.nl

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • 'Huizenprijzen volgend jaar 2 procent omlaag'

  • Boef vertelt bij 'Andy in de Auto' over Selma Omari en zijn nieuwe album

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Parijs krijgt drijvende bioscoop met elektrische bootjes

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"