STER Advertentie
STER Advertentie

Randall redt goed voedsel van de prullenbak en geeft dat weg

Randall redt goed voedsel van de prullenbak en geeft dat weg
Positieve Energie 2.0

Maandag 1 april 2019 - 20:28 uur

|

Door:

Burç

Wat gebeurt er met voedsel dat net niet goed genoeg is voor de supermarkt? Met lekkere komkommers die net iets te krom zijn of hamburgers die niet 90 gram zijn, maar 73 gram? Schrik niet, want die gaan de prullenbak in! Belachelijk toch?

Strijden tegen voedselverspilling

Voedselsuperheld Randall de Randamie, beter bekend als O-Dog, wil voorkomen dat al dit voedsel de prullenbak in gaat. Dat doet hij door de afwijkende producten te verzamelen en weg te geven in voedselpakketten. Als eerste officiële ambassadeur Tegen Mega Voedselverspilling gaf hij onlangs ruim 500 kilo aan voedsel in pakketten weg in Amsterdam-Oost. Dat deed hij tijdens de Positieve Energie Tour 2.0 samen met onze eigen FunX-dj Morad en acteur Frank Lammers!

Touren met goed voedsel

In Nederland verspillen we jaarlijks rond de 250.000 kilo per jaar aan goede voedingsproducten. Randall wil daar 10.000 kilo van redden, door het weg te geven. Hij gaat door Nederland en België touren met een vrachtwagen en geeft dan voedsel weg dat wel goed is, maar niet verkocht gaat worden. Tientallen artiesten, presentatoren, schrijvers en acteurs hebben al toegezegd mee te gaan doen en te helpen met het weggeven van verrassingspakketten met goed voedsel.

Populair op FunX.nl

  • TVOH-kandidaat Richy uit woede op Facebook: "Lil Kleine is een slechte coach"

  • Ayoub en Kes zingen prachtig duet in Arabisch in 'TVOH'

  • Officieel: Prins Harry en Meghan doen afstand van koninklijke titels

  • Belgische politie vindt wietplantage in een brug

  • Conor McGregor wint vliegensvlug bij comeback in UFC

  • Timbaland viel 59 kilo af na afkicken van pijnstillers en leeft nu gezond