STER Advertentie
STER Advertentie

Najib Amhali over zijn verslaving en depressie: "Ik kon er niet over praten"

Najib Amhali over zijn verslaving en depressie: "Ik kon er niet over praten"

Donderdag 25 april 2019 - 14:56 uur

|

Door:

Elize

Najib Amhali heeft vorig jaar al zijn shows moeten cancelen. In zijn nieuwe theatershow Waar Was Ik legt hij uit waarom. Vandaag was Najib te gast bij Start met Fernando om te praten over zijn nieuwe show, zijn depressie en zijn drank-, drugs- en gokverslaving.

De knop omz

De reden dat Najibs shows vorig jaar niet doorgingen, was omdat hij nog niet klaar was om met zijn verslavingen en depressie te dealen. "Ik was nog niet klaar om de knop om te zetten en toe te geven dat het niet goed ging," legt hij uit. "Je bent heel kwetsbaar als je zegt: 'Luister ik heb een verslavingsprobleem'." Hoewel meerdere psychiaters tegen hem zeiden dat hij iets moest veranderen, lukte dat maar niet. 

"Ik ging kliniek in, kliniek uit [...], maar het werkte niet, want ik zette de knop niet om."

Depressie

Bij een vrolijke comedian als Najib verwacht je misschien geen depressie, toch kampte hij daarmee. Volgens hem kwam dat onder andere door onverwerkte trauma's waar hij niet over kon praten. "In de Marokkaanse cultuur wordt er weinig gepraat." Dus vluchtte hij weg voor zijn problemen.

"Wat ik deed was mezelf heel zielig vinden en dan nog meer drinken, nog meer drugs en nog meer gokken en dan de roes uitslapen."

Verslaving

Najib kampte naast zijn depressie, met een coke- en drankverslaving en hij was verslaafd aan online gokken. "Je gaat eerst naar het casino, maar na een paar keer denken ze ook: daar komt hij weer. Dus dan zoek je andere middelen." Uiteindelijk verloor de comedian veel geld aan het gokken. Daarom vindt hij online gokken ook een kwalijke zaak.

"Er zijn mensen die hun hele maandsalaris of studiebeurs vergokken. Je kan heel veel drinken en dan val je neer. Maar bij gokken... ja, je houdt je staande. Je gaat dingen verkopen, je gaat stelen, misschien ga je zelfs jezelf verkopen."

Acceptatie

Het duurde even, maar Najib heeft de knop nu wel omgezet. En daar is hij blij mee. "Als je vertelt waar je staat in het leven, dan accepteren mensen dat. Ik krijg heel veel reacties van mensen die in hetzelfde bootje zitten." Najib is nu op die healthy lifestyle. Hij traint vier keer in de week en skipt snacks als chips en koekjes. Dat is ook nodig, omdat hij fit moet zijn voor zijn drukke schema van vier shows per week. 

'Najib Amhali over verslavingen: "In de Marokkaanse cultuur wordt er weinig over gepraat"'

Skills

Natuurlijk kon Najib niet de FunX-studio verlaten zonder wat imitaties te doen. Hij deed imitaties van onder andere Ali B, Piet Paulusma en Ronald en Frank de Boer! Én hij liet ook nog eens zijn beatbox-skills horen.

'Najib Amhali laat beatbox-skills horen en doet imitatie van Ali B!'

Populair op FunX.nl

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Nieuwe maatregelen kabinet: 'Horeca om 01.00 dicht, maximaal 50 man erin'

  • Rutte: “Het virus is met een comeback bezig”

  • Football manager 2020 nu tijdelijk gratis op te halen

  • Ibrahim (18) kwam als bootvluchteling naar Nederland en shinet nu op Vogue-cover

  • Cardi B en Offset gaan scheiden