STER Advertentie
STER Advertentie

De helden van de Tweede Wereldoorlog wiens verhalen nooit verteld worden

De helden van de Tweede Wereldoorlog wiens verhalen nooit verteld worden
George Maduro - Wikipedia

Vrijdag 3 mei 2019 - 11:43 uur

|

Door:

Elize

Er wordt dit weekend in Nederland weer stilgestaan bij het herdenken van de oorlogslachtoffers op 4 mei en het vieren van onze vrijheid op 5 mei. Het is een tijd waarin veel gesproken wordt over de helden van de Tweede Wereldoorlog. Toch zijn er helaas nog veel verhalen over mensen die veel betekent hebben voor onze vrijheid die minder bekend zijn bij het grote publiek. Heb jij bijvoorbeeld wel eens gehoord over de duizend zwarte soldaten die Europa bevrijd hebben, wie de Surinaamse verzetsstrijder Karin Amatmoekrim is en hoe belangrijk George Maduro uit Curaçao voor Nederland is geweest?

Luister aanstaande zondag om 17:00 naar TopiX om meer te horen over deze verzwegen verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Onder andere de 32-jarige Josha Sietsma zal aanwezig zijn om je mee te nemen in het bijzondere verhaal van verzetsheld George Maduro.

Populair op FunX.nl

  • Merol heeft 'Geen Reet' en maakte daar een track over met Bokoesam

  • 10 tips om tijdens deze hitte wél fatsoenlijk te slapen

  • Rihanna haalt uit naar Trump met dit Fenty-item

  • Kickbokser Mohammed Jaraya woest nadat dokter wedstrijd heeft beëindigd

  • Dit is wat het nieuwe seizoen 'Temptation Island Vips' weer spannend moet maken

  • 'Vermiste' Caza is terecht, maar waar was hij?

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.funx.41907-vergeten-helden"}