STER Advertentie
STER Advertentie

De herexamen tips van meester Yasin die jij nodig hebt!

De herexamen tips van meester Yasin die jij nodig hebt!
ANP

Donderdag 13 juni 2019 - 09:27 uur

|

Door:

Francesco

Eindejaarsleerlingen wachtten gisteren vol stress op dat ene verlossende belletje van hun mentor. Natuurlijk wil je horen dat je geslaagd bent en trots je vlag en rugtas aan de hele wereld showen. Helaas is dat niet voor iedereen het geval. Heb je slecht nieuws gehad en moet je nog herexamens maken? No stress, het is nog niet het einde. Meester Yasin heeft je back. Tijdens Start gaf hij een aantal tips over hoe jij die herexamens gaat killen. 

"Leer heel gericht op de punten die je niet snapt."

'De herexamen tips van meester Yasin die je nodig hebt!'

Ook voor leraren is het niet easy. Slecht nieuws brengen, hoe pak je dat aan? Het gaat vooral om positieve vibes. Meester Yasin: “Ik begin altijd positief en zeg: ‘Hey man, het is niet gelukt. Jammer, maar je hebt nog écht een kans. Daarom bel ik nu om te kijken hoe je het wel gaat halen’.”

Maak jezelf dus niet gek en blijf altijd optimistisch. Meester Yasin heeft de meest verschillende scenario’s voorbij zien komen: “Ik heb leerlingen met de meest benarde situatie het alsnog zien halen. […] Er zijn écht kansen, geloof me. Je kan het echt nog halen.” 

"Er zijn altijd vragen die je niet weet, je kunt nooit alles weten in een examen."

Gericht leren

Oké, het is de eerste keer dus niet helemaal lekker gegaan. Hoe kan je het dit keer dan beter aanpakken? “Je hebt op een manier geleerd die niet gewerkt heeft dus het roer moet eigenlijk om”, legt meester Yasin uit. “Je moet veel oefenen en zien dat je het snapt. Ga naar je leraar en vraag wat je moet weten, zodat je heel gericht kan leren op de punten die je niet snapt.”

Zenuwen 

Nu ben je helemaal voorbereid op die herexamens, maar nu moet je ze alleen nog maken. Positieve vibes zijn het belangrijkst. Zorg ervoor dat je een goede week hebt en goed slaapt. Maar natuurlijk ga je die ene vraag tegenkomen die je totaal niet weet. 

Wat moet je doen in zo’n situatie? Meester Yasin: “Sla die vraag over. Er zijn altijd vragen die je niet weet, je kunt nooit alles weten in een examen. Zodra je vragen maakt die je wel weet, ga je merken dat je zelfvertrouwen weer terugkomt." Houd het dus bij een positive mind en blijf vooral niet te veel hangen bij vragen die je niet kent. Good luck volgende week! 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Er komt een vervolg op de omstreden erotische Netflix-hit '365 Days'

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan

  • Mia Khalifa blij met miljoen handtekeningen om pornovideo's te verwijderen

  • Pamela (23) geeft Frans: "Als docent heb je niet per se een slecht salaris"

  • Amsterdamse gemeenteraad wil Keti Koti nationale feestdag maken

  • Broadway-acteur koopt door slaven gebouwd landhuis "om met liefde te vullen"