FunX

Mandela Day: span jezelf 67 minuten in voor de wereldvrede

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mandela Day: span jezelf 67 minuten in voor de wereldvrede

Het is vandaag een very important day. Welke dan? Mandela Day! Helaas is vrijheidsstrijder Nelson Mandela niet meer onder ons, maar zijn legacy zeker wel. Om hem te eren werd Nelson Mandela-dag op 18 juli 2009 in het leven geroepen. En óók jij kan je bijdrage leveren op deze bijzondere dag.

67 minuten

Hoe jij je bijdrage kan leveren? Door vandaag, op Mandela's geboortedag, 67 minuten te besteden aan een goede daad en zo die good vibes te verspreiden. De dag staat helemaal in het teken van iets tofs doen voor een ander zonder er iets voor terug te vragen. Tijd om bij te dragen aan de wereldvrede! Huh, maar waarom dan specifiek 67 minuten? Die staan voor de jaren dat Nelson Mandela vocht tegen sociale onrechtvaardigheid. En dan vooral door goede daden te verrichten voor mensen die het minder goed hebben.

Inspiratie

Ben je nu helemaal enthousiast, maar heb je niet meteen de nodige inspiratie? Laat me je dan helpen! In Start met Fernando vertelde goede daden-specialist Rachel van de Pol hoe zij 365 dagen lang, elke dag, een goede daad deed.

Hoe dan?!

365 dagen lang? Hoe dan?! Rachel: “Het verschilt heel erg. Van stiekem fietsbanden oppompen tot een lief briefje in een pashokje achterlaten.” Huh, wat voor briefje dan? Rachel doelt op dat lelijke tl-licht waardoor je opeens op Shrek lijkt. Plak gewoon een briefje om te zeggen dat iemand er gewoon prachtig uitziet.

Maar wat nog meer? Rachel: “Zwerfafval opruimen of je statiegeldbonnetje aan de straatnieuwsverkoper geven, zodat hij zelf kan bepalen wat hij ervan koopt. Fietsles aan allochtone vrouwen, computerles aan vluchtelingen of een geurzakje in een bak met gevonden voorwerpen.” Damn, als je hier niets mee kan, weet ik het ook niet meer. Waar wacht je nog op? Ga die good vibes verspreiden!

Ster advertentie
Ster advertentie