STER Advertentie
STER Advertentie

Leroy (28): "Je bent wie je bent, daarvoor hoef je echt niet uit de kast te komen"

Leroy (28): "Je bent wie je bent, daarvoor hoef je echt niet uit de kast te komen"

Zaterdag 3 augustus 2019 - 12:33 uur

|

Door:

Elize

"Op YouTube heb ik de reacties uitgeschakeld, omdat ik vaak word uitgescholden voor homo. Voor mezelf denk ik: lekker boeiend, maar ik heb best jonge volgers. Ik wil dat ze geïnspireerd worden om ook zichzelf te zijn en dan vind ik het erg als ze dan zien dat ik onder de video's verrot wordt gescholden. Als je negen bent, ben je sowieso al onzeker en al helemaal als je met je geaardheid struggelt.

Ik had er zelf geen problemen mee om uit de kast te komen, maar ik wil eigenlijk dat het sowieso geen ding is. Soms duurt het jaren voordat mensen zichzelf durven te zijn. Al die jaren stress zijn het echt niet waard. Je bent wie je bent en daarvoor hoef je echt niet uit de kast te komen. Waarom moet iemand die gay is een moment kiezen om uit de kast te komen? Of je nu met een jongen of meisje thuiskomt, het moet gewoon oké zijn. Het zou mooi zijn als we zo zouden leven over een paar jaar.

De Pride is volgens mij dan ook nog steeds nodig. In sommige landen is er nog een lange weg te gaan. Ik vind het mooi dat er in verschillende landen een Pride is om te laten zien dat we mogen zijn wie we zijn. Soms vind ik het wel jammer dat door de hysterie rondom de Pride helemaal vergeten wordt waar het nou eigenlijk om gaat. Dan gaat het er alleen om wie er het meest sexy is of wie de mooiste boot heeft. Dat hoort er ook bij, maar volgens mij vergeten we wel eens waar het echt om draait."

Leroy (28)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Populair op FunX.nl

  • Dit vindt Ronald de Boer van zijn dochters relatie met Ronnie Flex

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • Sigaretten worden vanaf vandaag weer flink duurder

  • Dalgona coffee: waarom de hele wereld dit drankje maakt

  • Memphis Depay onder vuur na foto met leeuwenwelpje

  • 'Mocro Maffia' kondigt seizoen 3 aan