STER Advertentie
STER Advertentie

Hoe veilig is het Amsterdamse nachtleven voor de LGBTQ-community?

Hoe veilig is het Amsterdamse nachtleven voor de LGBTQ-community?

Zondag 4 augustus 2019 - 17:46 uur

|

Door:

Elize

Het zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn dat je veilig jezelf kunt zijn tijdens het uitgaan. Helaas is dat nog niet altijd het geval. Shamiro, Nachtburgemeester van Amsterdam, deelt met Eva en Natasja zijn visie over de veiligheid en vrijheid in het Amsterdamse nachtleven.

7  voor nachtleven

Als Shamiro een cijfer moest geven voor de veiligheid in het Amsterdamse nachtleven voor de LGBTQ-community, dan zou hij een 7 geven. "Een 7, want ik bedacht mezelf: zie ik wel eens een gay stelletje zoenen op een feestje? Als ik op een hiphopfeestje ben dan kan ik me voorstellen dat ze opmerkingen naar hun hoofd zouden krijgen. Dat is voor mij een graadmeter."  De Amsterdamse nachtburgemeester vindt het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt om zich te gedragen zoals hij of zij wil. 

"Zo lang je moet nadenken over of het wel veilig is om hand in hand te lopen en hoe jou omgeving erop gaat reageren, denk ik niet dat het nachtleven veilig is."

Volgens Shamiro valt er vooral in de urban scene nog veel te winnen. "Wat als iemand van de LGBTQ-community niet van house of techno houdt? Sommigen houden ook van r&b, hiphop en dancehall, maar daar is de LGBTQ-community veel kleiner."

'Shamiro:"Ik geef de veiligheid in het uitgaansleven een 7"'

pride preek

Shamiro sloot zijn bezoek af met een speciale Pride Preek. Hierin riep hij iedereen op om elkaars verschillen te vieren.

'Shamiro's Pride Preek: "Laten wij elkaars verschillen vieren"'

Populair op FunX.nl

  • Influencer faket vakantie op Bali met foto's genomen in de IKEA

  • Anouk uit kritiek op 'The Voice' na onverwachte uitslag

  • Pakketjes bezorgen is keihard strijden: dit zijn de grootste irritaties

  • Gepest jongetje (9) krijgt wereldwijde steun na viral video

  • Serie ‘Au Pairs’ prikt rechtstreeks door ‘American Dream’ van Nederlandse Lily (19)

  • Murda en Idaly doen 'Güneş' live bij De Wereld Draait Door