STER Advertentie
STER Advertentie

FunX-luisteraar David nam de eenzame Starlen (17) mee op stap

FunX-luisteraar David nam de eenzame Starlen (17) mee op stap

Donderdag 8 augustus 2019 - 13:53 uur

|

Door:

Milou

Soms gebeuren er dingen in de FunX-studio die op zijn zachtst gezegd hartverwarmend te noemen zijn. Zo hartverwarmend, dat zelfs Giorgio een traantje wegpinkt. Dat gebeurde toen FunX-luisteraar David spontaan besloot om de eenzame Starlen (17) mee op pad te nemen. Die gaf namelijk aan heel de week in zijn eentje binnen te zitten, omdat hij geen vrienden heeft. David stak daar een stokje voor en blijkt een ware held, want hij heeft zich aan zijn woord gehouden!

Lees ook: Giorgio emotioneel door verhaal eenzame Starlen: ''17 en geen vrienden, dat raakt me''

Zelfverzekerd

De boys kwamen in de FunX-studio langs om te vertellen dat ze afgelopen weekend samen met andere vrienden van David zijn gaan chillen. "Ik heb heel veel nieuwe ervaringen met andere mensen opgedaan", vertelt Starlen. Hij heeft veel mensen zijn eerlijke verhaal gedeeld en daar kreeg hij positieve reacties op. "Ik voel me nu beter en meer zelfverzekerd."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gepest

Dat Starlen weinig vrienden heeft, is volgens hem al zo sinds de basisschool. Hij vertelt dat het niet goed klikte met de andere kinderen, omdat ze een andere cultuur hadden. Hij werd veel buitengesloten en gepest. Nu is dat gelukkig over en na de zomer begint hij aan een nieuwe studie. 

Altijd binnen

Waarom David te hulp schoot, is omdat hij vroeger zelf ook vaak binnen zat te gamen. Van zijn ouders mocht hij niet vaak buiten spelen. Hij woonde in de Bijlmer in Amsterdam en dat was volgens hen te gevaarlijk. "Omdat ik heel de tijd binnen bleef zitten, heb ik bepaalde skills niet leren ontwikkelen. Ik werd heel asociaal. [...] Dat had invloed op mijn leven in een later stadium." 

Eenzamer dan ooit

Uit een recent Amerikaans onderzoek is gebleken dat millennials de meest eenzame generatie zijn. Door Instagram en Facebook zijn we meer 'connected' dan ooit, maar dit werkt vaak als een misleidende dekmantel. De cijfers zijn shocking: 25% van de millennials heeft geen vrienden. Desondanks is eenzaamheid een probleem waar onder jongeren - helaas - niet veel over gepraat wordt. David en Starlen hebben laten zien dat het juist kan helpen om hier eerlijk over te vertellen omdat je er op die manier achterkomt dat je niet alleen bent.

Populair op FunX.nl

  • Famke Louise verdenkt Pussycat Dolls van nadoen clip

  • Fabiola bij staredown Boxing Influencers: "Ik wil bloed zien bij Vonneke"

  • Gepeste Quaden (9) is geen 18-jarige oplichter

  • Influencer faket vakantie op Bali met foto's genomen in de IKEA

  • Chinees-Nederlandse Cindy (24) mishandeld in lift na 'klagen' over racistisch carnavalslied

  • Latifah weg bij haar label: "Ik ben een leider, geen volger"