STER Advertentie
STER Advertentie

Sharista verbergt zichzelf en haar vlekken niet meer

Dinsdag 27 augustus 2019 - 19:17 uur

|

Door:

Burç

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sharista werd vanwege haar vlekken een koe en zelfs een stinkdier genoemd op de middelbare school. Mensen dachten zelfs dat het besmettelijk was. Daardoor verborg ze jarenlang haar vlekken onder een laag make-up. Ook ging ze bewust de deur niet uit op hete dagen, want wat als de make-up eraf zou gaan?

Vitiligo

Die vlekken van Sharista komen door de aandoening die beter bekend staat als vitiligo. Daardoor verdwijnen pigmentcellen uit huid en haar en ontstaan melkwitte plekken van verschillende grootte en vorm. Sharista deed er alles aan om er vanaf te komen. Ze vertelde FunX-verslaggever Laila dat ze zich liet behandelen in Nederland, op Cuba en in Turkije, maar ook dat het allemaal niet geholpen heeft. De oplossing van het 'probleem' vond ze uiteindelijk in zichzelf.

Bewustmaken

Sharista camoufleert haar vlekken niet meer en verbergt zichzelf daardoor niet meer. Aangezien het haar gelukt is, probeert ze ook andere mensen met vitiligo daarbij te helpen. Verder doet ze er alles aan om de maatschappij ook bewuster te maken van haar aandoening. In deze aflevering van Close-Up vertelt Sharista over de fijne en minder fijne periode die ze heeft meegemaakt.

Close-up

Het verhaal van Sharista maakt onderdeel uit van FunX Close-Up. Daarin zijn we benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal ook delen? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

FunX Close-Up

Vul je naam in!
Gebruik alleen cijfers om je leeftijd in te vullen.
Vul je woonplaats in!
Vul je telefoonnummer in!
Vul je e-mailadres in!
Vul in waarom je mee wilt doen aan Project Homies!
Door dit formulier in te vullen geef je FunX akkoord om contact met je op te nemen. FunX verwerkt persoonlijke gegevens volgens de regels die zijn vastgelegd in de privacyverklaring van de NPO.

Populair op FunX.nl

  • Awkward betaalmoment bij 'First Dates': "Ik vind splitten fucking walgelijk"

  • Animatie toont hoe ver coronavirus zich kan verspreiden bij hoesten

  • Dit is waarom Famke Louise alles van Instagram heeft verwijderd

  • Jelle belandde wekenlang in Thaise cel om 40 eurocent

  • Onderzoek wijst uit: zo ziet een gameverslaafde er over 20 jaar uit

  • Eerste vrijpartij Temptation Island is een feit