STER Advertentie
STER Advertentie

Nederlander met 4 gekke records in nieuwe Guinness Book of Records

Nederlander met 4 gekke records in nieuwe Guinness Book of Records
YouTube: Guinness World Records

Donderdag 5 september 2019 - 13:56 uur

|

Door:

Francesco

Soms heb je wel eens van die talenten waar je niets aan denkt te hebben. En precies daarvoor bestaat het Guinness Book of Records. Want misschien kan jij wel 493 broodjes met pindakaas smeren in één minuut. Benut dat talent dan en show het gelijk aan de hele wereld! Bam, in een klap internationaal bekend. Zo ook de Nederlandse recordmaster Hidde 'Abhinabha' Tangerman. Hij vertelde in Start over de vier gekke records waarmee hij in het gloednieuwe recordboek staat. 

'Nederlander met vier gekke records in Guinness Book of Records'

Klepperen

Abhinabha vertelt dat hij voor zijn eerste record als 10-jarige jongen inspiratie haalde uit een comedyfilm. Daar zag hij iemand heel snel met één hand klepperen. En dat is precies een van zijn records: binnen een minuut 427 keer klepperen met één hand. De andere drie records zijn: in een minuut zo snel mogelijk om en om klappen met zijn linker- en rechterhand (615 keer), twee ballonnen zo lang mogelijk koppend in de lucht houden (1 minuut en 9 seconden) én zo lang mogelijk jongleren met drie ballonnen (39 minuten). 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aanmelden

Nu denk je misschien: dit kan ik ook! Maar hoe kom je in hemelsnaam in dat gigantische boek terecht dan? Abhinabha vertelt in gesprek met Sander dat hij op de website van Guinness World Records een record uitzoekt en zich daar meteen voor aanmeldt. 

"Daarna moet je wachten tot zij jou de regels toesturen. Dat duurt een paar maanden. Het is heel belangrijk dat je aan al die regels voldoet. […] Als je ze hebt, kun je gewoon aan de slag en dat record gaan verbreken. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat je twee onafhankelijke getuigen hebt die een formulier moeten invullen en je moet videobeelden maken. Er komt nog heel veel bij kijken."

Lees ook: Man met 225 handtekeningen van celebs op rug wil record neerzetten

Achtertuin

Je kunt een record dus gewoon in je achtertuin of op je zolderkamer verbreken zonder officiële mensen van Guinness zelf. Want als je die erbij wilt hebben, kost het je een paar duizend euro. Het verbreken van een record heeft voor Abhinabha vooral te maken met de voldoening die hij haalt uit het verleggen van zijn grenzen.

"Ik heb dan een soort doel in mijn leven en ga ergens voor werken. Het kan iets heel lachwekkend of grappigs zijn, maar puur het feit dat ik daarmee bezig ben geeft mij heel veel voldoening. Daar doe ik het eigenlijk voor en niet zozeer voor de roem van het record zelf."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Uit de hand gelopen besloten Facebookgroepen uitgelicht in video van ‘Alicante’

  • Zoontje Cristiano Ronaldo (9) binnen dag bijna miljoen Insta-volgers

  • Zangeres Duffy onthult na jaren stilte: "Ik was ontvoerd en verkracht"

  • Netflix bevestigt nieuw seizoen van rauwe drugsserie 'Top Boy'

  • Marechaussee voor de rechter wegens etnisch profileren

  • Fabiola bij staredown Boxing Influencers: "Ik wil bloed zien bij Vonneke"