STER Advertentie
STER Advertentie

Eenzame Cynthia (26) wordt door FunX-luisteraar uitgenodigd voor kerst

Eenzame Cynthia (26) wordt door FunX-luisteraar uitgenodigd voor kerst
Unsplash

Donderdag 5 september 2019 - 15:57 uur

|

Door:

Francesco

Jongeren tussen de 12 en 30 jaar zijn vaak chronisch eenzaam zijn. Cynthia (26) kent dat gevoel helaas ook. Zij stopte ooit door haar zware dyslexie met school en miste dus een belangrijke periode in haar leven waarin je veel vrienden maakt. In Start deed ze haar verhaal.

'Cynthia (26) voelt zich altijd eenzaam tijdens feestdagen in december'

Feestdagen

Cynthia woont in een klein dorpje in Friesland waar niet per se veel te beleven valt. In de zomermaanden vindt ze het wel leuk, omdat ze superleuke buren heeft waar ze goed mee omgaat. Maar in de winter is dat anders en zit ze met Sinterklaas, kerst en oud en nieuw vaak alleen thuis. Cynthia vertelt dat ze dan niet durft aan te kloppen bij de buren. Dat contact vindt zij in de zomer makkelijker en chiller. 

Qua familie heeft Cynthia het ook niet heel makkelijk. "Als ik met een verhaal naar mijn moeder bel, vertelt ze eerder haar problemen dan dat ze naar me luistert. Ik ben meer de moeder over mijn moeder en dat is af en toe best lastig."

Vriendschap

Haar buren noemt ze inmiddels wel ‘vrienden’, maar dat woord vindt ze moeilijk om te gebruiken.

“Ik vind het heel lastig om iemand een vriend te noemen. Ik durf nu van twee mensen te zeggen dat het écht vrienden zijn. […] Regelmatig denk ik een goede vriendin te hebben, maar dan gebeuren er dingen waardoor die vriendschap voorbij is. Dan voel je je ook eenzaam. […] Ik heb een tijdje het gevoel gehad dat bij mij alle vriendschappen stukgaan.” 

'Eenzame Cynthia (26) wordt door FunX-luisteraar uitgenodigd voor kerst'

Hartverwarmend

Gelukkig ontstaan er live op de radio vaak hartverwarmende momenten. Zo ook laatst in Turn Up! waar de 17-jarige Starlen vertelde dat hij zich vaak eenzaam voelt. Niet veel later belde David, die Starlen uitnodigde om samen te chillen. Vandaag belde FunX-luisteraar Chris die Cynthia alvast uitnodigde om kerst te vieren met zijn familie. Want niemand hoort dan lonely te zijn. Chris:

"Als ze met kerst alleen zit, mag ze gerust bij mij kerst komen vieren, want met kerst moet je nooit alleen zijn. Je moet dan altijd je vrienden en de mensen die je liefhebt om je heen hebben."

Lees ook: FunX-luisteraar David nam de eenzame Starlen (17) mee op stap

Meldpunt

Er is gisteravond een landelijk meldpunt gelanceerd waar je terechtkunt als je jezelf lonely voelt. Is dat het geval? Meld je dan aan via eenzamejongeren.com

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • #GerechtigheidVoorBas: mensen vragen aandacht voor neergeschoten Bas (24) in Amsterdam

  • Nieuw-Zeeland al 100 dagen zonder coronabesmetting

  • Ontvoerd Japans meisje gebruikt videogame om te ontsnappen

  • Drinkwaterbedrijven luiden noodklok: 'Nog nooit was de vraag naar drinkwater zó groot'

  • Petitie: verwijder Kylie Jenner uit Cardi B en Megan Thee Stallion-videoclip

  • Jason Derulo 'slaat Will Smiths tanden eruit' in TikTok-video