STER Advertentie
STER Advertentie

Sulayman (26): "Ik beloofde mezelf om dokter te worden"

Sulayman (26): "Ik beloofde mezelf om dokter te worden"

Maandag 9 september 2019 - 16:14 uur

|

Door:

Burç

"Ik ben geïnspireerd om arts te worden door de achterstallige toestand van de zorg in Marokko. De gebrekkige zorg daar is met name te wijten aan armoede. Medicijnen en behandelingen die hier makkelijk voorhanden zijn, worden daar maar schaars aangeboden en zijn slechts beschikbaar voor mensen die het zich financieel kunnen veroorloven. En dat gaat helaas maar om een kleine minderheid.

De armoede leidt ertoe dat mensen overlijden aan de gevolgen van aandoeningen die wij hier in Nederland als relatief goedaardig beschouwen. Met een aandoening als diabetes, kan je in Nederland bij wijze van spreken honderd jaar worden. In Marokko overlijden mensen aan diabetes, doordat ze de benodigde medicijnen niet kunnen veroorloven. Deze gevallen heb ik als kind van dichtbij meegemaakt. Van kwaad tot erger. En toen het wel heel erg dichtbij kwam, heb ik mezelf als tiener beloofd om dokter te worden en wat te betekenen voor mensen over de hele wereld die in deze toestanden verkeren.

Ik ben net afgestudeerd als arts en ga nu werken bij de hartchirurgie. Ik wil veel ervaring opdoen en nog meer leren uit de praktijk dan dat ik heb geleerd uit de boeken. Vervolgens is mijn doel om te promoveren en te specialiseren tot hartchirurg. En op een dag wil ik hoogleraar te worden, maar ik hoop in de allereerste plaats iemand te blijven/zijn waar mensen wat aan hebben. Als ik slechts een kleine inspiratiebron ben voor anderen, ben ik al gelukkig. De tijd zal het leren."

- Sulayman (26)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Palestijn (32) met verstandelijke beperking doodgeschoten door Israëlische politie

  • Nationale garde schiet met rubberen kogels en traangas op demonstranten in Minneapolis

  • Mondkapjes vanaf 1 juni verplicht in het ov: alle antwoorden op dringende vragen

  • Alle seizoenen van 24 komen naar Netflix

  • Qucee opnieuw vader geworden