FunX

Sarita Lorena over Braziliaanse tradities en ophef rondom SXTEEN-collab

  1. Newschevron right
  2. Sarita Lorena over Braziliaanse tradities en ophef rondom SXTEEN-collab

Bij FunX heb je haar leren kennen door haar deelname aan FunX Talent: Vibes, maar inmiddels heeft Sarita Lorena al heel wat dikke samenwerkingen op haar naam staan. Ze maakte een bachata-track met Ronnie Flex (Haal Me Naar Boven), een latin trap-nummer met Sigourney K. en Jayh (Loco) en een dembow-tune met SXTEEN (Brum Brum). Ook op de solotracks van Sarita zijn haar Braziliaanse roots te horen.

Nu komt de jonge zangeres met een nieuw project. In de FunX Latin podcast vertelt ze meer over haar nieuwe plannen, Braziliaanse tradities en de ophef rondom Brum Brum.

Ophef

Sarita vertelt dat er nogal wat ophef was rondom haar track met SXTEEN. Brum Brum is namelijk gebaseerd op El Motorcito van Lirico En La Casa. Het nummer zou gejat zijn, maar Sarita vertelt dat SXTEEN hierover contact heeft gehad met de Dominicaanse artiest. "En ja, die meneer heeft het ook weer van een oudere track gehaald. Bijna elke Nederlandse artiest die ik ken, heeft ooit wel eens een oude track als idee gebruikt."

"Muziek wordt vaker gerecycled dan mensen denken."

Latin project

Momenteel is Sarita bezig met een nieuw latin project, waarop ze naast Portugees ook in het Spaans te horen zal zijn. Een album? Sarita noemt het liever een "creatief project". En daarop zullen niet alleen Nederlandse artiesten te horen zijn!

Benieuwd naar Sarita's favoriete Braziliaanse track van dit moment? Check dan Melanina van Junior Lord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie