STER Advertentie
STER Advertentie

Dit is waarom Sticks' nieuwe muziek maar op één plek te beluisteren is

Dit is waarom Sticks nieuwe muziek maar op één plek te beluisteren is
Red Bull Media House – Desire van den Berg

Dinsdag 17 september 2019 - 11:46 uur

|

Door:

Milou

Sticks is al bijna twintig jaar actief in de rapgame en heeft in die jaren al voor behoorlijk wat legendarische tracks gezorgd. Die kun je allemaal terugluisteren, maar dat geldt niet voor de nieuwste muziek van de Zwolse rapper. Die kun je namelijk niet checken op Spotify, YouTube of je favoriete radiostation, maar alleen in Museum de Fundatie in Zwolle. Dat kan vanaf deze week tot 5 januari, daarna worden de tracks vernietigd of opgeslagen in het archief. "Het is nu of nooit."

"Ik was op zoek naar een manier waarop ik muziek weer een belevenis kon maken."

Onrustig

In Jouw Stad vertelt Sticks dat het thema van zijn audiovisuele tentoonstelling onrust is: "Ik liep al een tijdje met een gevoel van onrust rond en daar wilde ik iets mee doen." Hij vertelt dat zijn twee dochters allebei op jonge leeftijd moesten vechten voor hun leven. Dat deed hem beseffen dat het leven aan een zijden draadje hangt. "Dat maakte mij onrustig."

'Sticks: "Ik had al een tijdje het gevoel van onrust en daar wilde ik iets mee doen"'

Belevenis

Omdat er zo'n groot aanbod aan muziek is en het ook altijd overal te luisteren is, wilde Sticks zijn muziek op een andere manier met de wereld delen. "Ik dacht: hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn muziek een belevenis wordt?" Daarom zijn de nieuwe tracks nu maar op één plek te beluisteren. En die plek is een museum, omdat hij op die manier zijn muziek als 'dichtkunst' kan presenteren.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inspiratiebron

De 37-jarige Sticks begon zijn muzikale carrière samen met Rico en producer Delic in de groep Opgezwolle. Later ging hij verder als solo artiest. Hij werkte toen veel samen met onder anderen Delix, ART, Winne, Jiggy Djé en Dokter Moon. Ook was hij onderdeel van de groep Fakkelbrigade, waar ook Typhoon deel van uitmaakte. 

Voor verschillende Nederlandse rappers is Sticks een grote bron van inspiratie. Zo ook voor Winne. Hij deelde dit jaar op de verjaardag van Sticks een verhaal op zijn Instagram om hem te eren. Daarin stond hoeveel Sticks voor Winne betekend heeft: "Ik vertel dit omdat we onze helden niet genoeg eren. Laten we niet wachten tot ze weg zijn om onze lof te verkondigen. Zonder Sticks was er misschien geen Winne."

Lees ook: Winne eert Sticks met prachtig verhaal: "Zonder Sticks was er geen Winne"

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Grote retailers annuleren nu al PS5 pre-orders

  • 'Kim ten einde raad door Kanye's nieuwe tirade'

  • Cardi B begint Instagramaccount voor dochtertje Kulture (2)

  • Cardi B geeft duidelijkheid over scheiding: 'Moe van dat f*cking geruzie'

  • Rutte niet blij met voetbalsupporters: "Gewoon je bek houden"

  • Republikeinen willen Netflix vervolgen om film 'Cuties'