STER Advertentie
STER Advertentie

Sarina verloor haar onschuldige neefje aan wapengeweld

Sarina verloor haar onschuldige neefje aan wapengeweld
YouTube: Politie #PRO247

Vrijdag 20 september 2019 - 13:20 uur

|

Door:

Francesco

We leven in een wereld waarin het wapengebruik onder jongeren steeds populairder wordt. Alleen in Rotterdam waren er dit jaar al meer dan zeventig schietincidenten. Daarom wil de hoofdofficier van justitie maatregelen gaan nemen. Het is de bedoeling om een beloning tot maximaal 750 euro uit te loven voor vertrouwelijke tips via het Team Criminele Inlichtingen (TCI) die leiden tot het vinden van vuurwapens. Sarina is tegen wapengebruik en verloor hier ook haar onschuldige neefje aan. Ze deed haar verhaal in Start met Fernando.

'Wapengebruik jongeren steeds populairder: Sarina verloor haar neefje'

Onschuldig

Sarina vertelt dat haar neefje een lift kreeg aangeboden van een vriend die al langer gezocht werd. Zijn vriend was het doelwit van de schutter maar Sarina's onschuldige neefje werd uiteindelijk in de auto doodgeschoten.  

Hype

Het probleem ligt volgens Sarina bij de hype die er tegenwoordig bestaat: "Je merkt dat er nu heel veel jongeren zijn die alleen maar bezig zijn met geld, dikke auto's rijden en vette pakken dragen. School is niet meer aantrekkelijk. [...] Als je vast zit, ben je met goed gedrag zo weer buiten. [...] Het is verleidelijk als je jong bent en je te horen krijgt dat je een groot geldbedrag krijgt om iemands leven te beroven."

Lees ook: Wapengebruik steeds normaler onder jongeren in Amsterdam Zuidoost: hoe komt dat?

Samen sterk

Met de nieuwe maatregel die de officier van justitie wil nemen, is Sarina blij dat er in ieder geval een begin is gemaakt. "Het is een start. Maar we moeten het uiteindelijk met z'n allen doen." Zelf was Sarina het gezicht van een wapen inlever-campagne, daarover zegt ze:

"We hebben niet bereikt wat we willen bereiken, maar we heb iéts bereikt. Als we met z'n allen sterk in onze schoenen staan, komen we er wel."

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

 

Populair op FunX.nl

  • Schokkend: heroïne deed dit in zeven maanden met haar zoon

  • Bellator 230: Melvin Manhoef wint met knockout, Hesdy Gerges verliest

  • Uitvaartondernemer steelt van doden en liegt tegen nabestaanden

  • Fortnite niet meer te spelen: gamers zien zwart gat

  • Politie waarschuwt voor 'Win een Jeep SRT'-actie op Facebook

  • Kanye West bekeert zich tot het christendom