FunX

ADE 2019: hier moet je zijn voor de beste urban feestjes

  1. Newschevron right
  2. ADE 2019: hier moet je zijn voor de beste urban feestjes

Voor echte muziek- en partyliefhebbers betekent oktober maar één ding: het is weer tijd voor Amsterdam Dance Event. Volgende week gaat hét clubfestival van Nederland van start: meer dan 2500 artiesten geven van woensdag 16 oktober tot en met zondag 20 oktober shows weg in meer dan 140 locaties door heel Amsterdam.

Ook FunX maakt deel uit van ADE. Van woensdag tot en met zaterdag zijn er live-uitzendingen vanuit AIR in Amsterdam. De leukste dj's komen langs en er zijn dikke showcases waar jij bij aanwezig kunt zijn. Zo kan je kaarten winnen voor FunX presents Van Klasse op woensdag 16 oktober, FunX presents Rotterdam Airlines op donderdag 17 oktober, FunX presents Avalon op vrijdag 18 oktober en FunX presents Trifecta op zaterdag 19 oktober. Zin om ook 's nachts een feestje te pakken? De clubnights met de lekkerste urbantunes staan hier voor je op een rijtje:

Woensdag 16 oktober

Bizzey trapt woensdag af met een eigen clubavond in AIR. Daar kun je heel de nacht dansjes doen tijdens Bizzey In De Club. Ook bij de Supperclub kun je op woensdag al los: onder anderen Abstract, Nafthaly Ramona en The Partysquad draaien daar tijdens Polaroid.

Donderdag 17 oktober

Op donderdag zorgen Topbillin' en Appelsap voor een goed feestje in de Chin Chin Club met onder anderen Adje, Cho, The Partysquad, Equalz en Valsbezig. Ook Lady Bee heeft op donderdag weer haar jaarlijkse feestje in Club NYX. Voor Lady Bee Presents: Tipi Tipi heeft ze een dikke lijst aan internationale house dj's uitgenodigd.

Vrijdag 18 oktober

Het wordt lastig kiezen op vrijdag, want die avond staan er een hoop lekkere feestjes op de planning. Zo wordt de Amsterdam RAI overgenomen door TIKTAK met een propvolle line-up: onder anderen Boef, Josylvio, Ronnie Flex, Sevn Alias, Poke, Broederliefde en Lil Kleine treden die avond op. Ook in de Jimmy Woo kun je terecht voor de dikste urban tunes. Mister Badman Ollo himself, Yung Felix, geeft daar een eigen feestje. Behoefte aan latin vibes? Latin Village brengt de zomer terug in het Room Mate Hotel. Zin in iets anders? Bij Audiomack Presents: Soulection zijn onder anderen Juls, IAMDDB en Tiffany Calver ready om jou te verrassen met de nieuwste hiphop, soul en future beats.

Zaterdag 19 oktober

Bizzey en Frenna pakken het groots aan op zaterdag. Samen met Afrolosjes Soundsystem zetten de mannen AFAS Live op zijn kop tijdens Meisjes blijven Meisjes. Ook Broederliefde is weer aanwezig op ADE. De boys uit Rotterdam hosten een feestje in AIR: Broederliefde Presents: Nightvision. In de Melkweg is het de Britse DJ P Montana die heel de avond de lekkerste afrobeats voor je draait. Zin om je heupen los te gooien op een dancehallfeestje? In Akhnaton gaat het heel de nacht los tijdens Dancehall Episode

Zondag 20 oktober

Nog energie over op zondag? In de Melkweg kun je doorfeesten met onder anderen Dopebwoy, Ronnie Flex, Tabitha, Lil Kleine en Snelle op We Are The Future Amsterdam 2019. Ook Dj Biggi sluit ADE af met zijn Be Bigger-avond in Escape Club.

De complete agenda van Amsterdam Dance Event vind je hier.

Ade Beats

ADE is meer dan alleen feesten. Op vrijdag 18 oktober vindt in de Melkweg voor de tiende keer ADE Beats plaats. Hiphop staat hier in de spotlights tijdens verschillende masterclasses, presentaties, Q&A's en netwerksessies. De place to be dus als je je wilt laten inspireren of wil leren van professionals uit de scene.

Ster advertentie
Ster advertentie