FunX

FunX-luisteraar Kitty geeft zieke kinderen dag van hun leven in haar snelle auto

foto: YouTube: Metro Nederland
  1. Newschevron right
  2. FunX-luisteraar Kitty geeft zieke kinderen dag van hun leven in haar snelle auto

Iedere vrijdag is er weer extra aandacht voor Good Vibes Only Friday in Start met Fernando! Welke good vibes gaan FunX-luisteraars dit weekend verspreiden? Kitty vertelt dat zij als goed doel vaak zieke kinderen mee laat crossen in haar stoere auto. Ook Juan belde en vertelde dat hij geld gaat ophalen voor de Brandwonden Stichting.

Trapautorace

Kitty rijdt aankomende zondag mee tijdens de Robert Doornbos Grand Prix in Ahoy. Daar wordt door kinderen de grootste trapautorace van Nederland gereden. Kitty legt uit wat zij doet: “Ik ben een vrijwilliger die kinderen met de auto vanaf het Sophia Kinderziekenhuis naar Ahoy vervoert. We rijden allemaal met snelle, getunede, maar vooral ook hele luxe sportwagens.”

Leuke dag

Het is de eerste keer dat Kitty meerijdt voor dit evenement, maar ze doet vaker vrijwilligerswerk voor dit soort evenementen.

"Ik doe regelmatig dit soort vrijwilligerswerk met zieke kinderen. Gewoon die kinderen een leuke dag geven in een snelle auto. […] Ik kocht een snelle auto en daar wilde ik meer mee doen. Vrienden van mij reden al mee voor Stichting Lach voor een Dag, dus meldde ik mij daar ook voor aan. Via die stichting rijd ik nu mee bij meerdere evenementen.”

Collecte

Even later belde Juan om te vertellen dat ook hij iets dopes voor de wereld gaat doen dit weekend. Hij gaat geld ophalen voor de Brandwonden Stichting, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar de best mogelijke zorg voor mensen met brandwonden. De collecteweek loopt van 6 tot en met 12 oktober, waarvan Juan drie avonden meeloopt. Vorig jaar haalden alle vrijwilligers maar liefst bijna 1,9 miljoen euro op. Hopelijk kan dan bedrag dit jaar overtroffen worden. We love the good vibes!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie