STER Advertentie
STER Advertentie

Twitteraar blokkeert agent van Turkse afkomst om zijn achternaam

Twitteraar blokkeert agent van Turkse afkomst om zijn achternaam
twitter/pol_rsd_thema

Dinsdag 15 oktober 2019 - 12:53 uur

|

Door:

Francesco

Agent Caner Büyükördek startte een Twitter-account om positieve vibes te verspreiden en zijn daily life als hoofdagent te delen. Daar krijgt hij veel dope reacties op, maar helaas zitten er soms ook nare reacties tussen die gericht zijn op zijn achternaam en afkomst. Caner tweette dat hij hier niet op afgerekend wil worden, want hij werd zelfs door een Twitteraar geblokkeerd! Die tweet ging uiteindelijk viral. In Start met Fernando sprak hij over deze gebeurtenis.

"Ik heb zoiets van: ik kom hier om je te helpen namens de politie en dan maakt mijn afkomst helemaal niets uit."

'Twittereraar blokkeert agent van Turkse afkomst vanwege achternaam'

Project

Het is altijd jammer als iets positiefs gebasht moet worden door bepaalde mensen. Het initiatief van Caner is daar een goed voorbeeld van. Door middel van een project was hij al bezig met het verbinden van mensen. Daarvoor gaat Caner op zoek naar bondgenoten in de wijk en werkt hij met lokale instellingen. Om dit verder uit te bouwen op social media, zette hij uiteindelijk zijn Twitter-account op.

Viral tweet

Caner merkte dat veel mensen feeling hebben voor verbinding en de mooie teksten die hij schrijft over wat hij zoal meemaakt als hoofdagent. Maar helaas zitten er soms ook minder leuke reacties bij. Caner: "Gelukkig is dat de kleine minderheid, alleen het was bij elke tweet wel iedere keer een issue. Afgelopen zondag wees een van mijn volgers erop dat iemand mij geblokkeerd had op basis van mijn achternaam. Toen dacht ik: ik kan het weer negeren of er een tweet aan wijden, dus zodoende." 

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Statement

Caner was het negeren zat en besloot dus te reageren. Hij legt uit: "Ik sta voor neutraliteit en ik vond dat ik een statement moest maken om serieus genomen te worden als politieagent van buitenlandse afkomst." 

Op straat

Social media is natuurlijk een wereld apart waarin allerlei mensen op de raarste manieren kunnen reageren. Hoe zijn de reacties op Caner als hij in uniform over straat loopt?

"Het gebeurt minder dan op social media, maar er wordt wel eens gevraagd waar ik vandaan kom. Dan antwoord ik: 'Gewoon hier uit Nederland'. Daarna vragen ze waar ik geboren ben en zeg ik: 'Bergen op Zoom'. Zo gaat het spelletje door. Ik heb zoiets van: ik ben er om je te helpen namens de politie en dan maakt mijn afkomst helemaal niets uit."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Qucee opnieuw vader geworden

  • Mondkapjes vanaf 1 juni verplicht in het ov: alle antwoorden op dringende vragen

  • Witte Huis afgesloten na grote protesten in Washington

  • Wie is Karen en waarom is ze zo'n populaire meme geworden?

  • Huurprijzen blijven ondanks corona flink stijgen