STER Advertentie
STER Advertentie

Nikki (20): "Als je iets echt leuk vindt, ga ervoor en denk niet meteen aan geld"

Nikki (20): "Als je iets echt leuk vindt, ga ervoor en denk niet meteen aan geld"

Zaterdag 2 november 2019 - 09:17 uur

|

Door:

Kavita

“Ik had echt een hele goede start van het jaar. Ik begon in januari met een editorial voor Levi’s - mijn eerste campagne - en fotografeerde veel tijdens het festivalseizoen. Zo ben ik in contact gekomen met Poke. Het klikte goed en hij was verbaasd over de kwaliteit van mijn foto’s. Hij heeft me meegenomen naar Curaçao om foto’s van hem te schieten en in december staat Suriname op de planning. En dan te bedenken dat ik 3,5 jaar geleden begon met het fotograferen van sneakers als hobby.

Ik heb camera’s altijd al heel interessant gevonden, maar mijn oma heeft me veel geleerd over fotografie. Zij maakte heel veel foto’s. Daarnaast had ik een fascinatie voor sneakers die ik mooi wilde fotograferen. Toen ik daarmee begon, zat ik in het laatste jaar van de havo. Ik moest een profielwerkstuk maken en vanwege mijn fascinatie voor sneakers wilde ik graag een magazine daarover maken. Toen ben ik mensen gaan mailen als bijvoorbeeld Kraantje Pappie. Zo heb ik de muziekwereld ook meteen beter leren kennen. Ik kon voor dat magazine ook een aantal mensen vastleggen die sneakers verzamelden die heel zeldzaam zijn. Ik dacht: ‘als ik die op de foto kan zetten en op Instagram plaats, gaat het sowieso likes krijgen’. En dat ben ik zo blijven doen.

Ik ben echt een jaar lang bezig geweest met mensen ontmoeten, op pad gaan en foto’s maken zonder daarvoor betaald te krijgen. Het was echt een hobby. Maar in 2017 had ik zoiets van, kan ik hier niet meer uithalen? Toen ben ik begonnen met het vastleggen van vrienden die hun outfit ook matchte met hun sneakers.

In 2018 werd ik ineens benaderd of ik een editorial wilde schieten voor Nike Air Max. Dat was voor een winkel en mijn eerste echte opdracht. Ik dacht er toen ook nog niet bij na dat ik er veel geld voor zou kunnen krijgen. Ik ben vooral veel met haar gaan schieten voor mijn portfolio. Pas een half jaar later schreef ik me in bij de KvK, omdat ik - na veel aandringen van mezelf - foto’s mocht maken tijdens een clipshoot van TopNotch.

Ik ben nu nog bezig met mijn studie en heb dit allemaal opgebouwd vanuit mijn hobby. Ik zat niet aan geld te denken. Daardoor ben je zo creatief en ga je helemaal voor alle kansen die je creëert en krijgt.

Inmiddels doe ik zulke toffe dingen waar ik betaald voor krijg, terwijl een jaar geleden nog vakkenvuller was bij een supermarkt. Dat had ik 3,5 jaar geleden niet kunnen bedenken. Mijn product shots voor Footlocker vind ik ook een high light. Nog geen week daarna kreeg ik de vraag of ik niet ook de herfst- en wintercollectie plus alle beelden voor de website wilde schieten.

Het gaat nu natuurlijk echt lekker, maar ik ben er nog lang niet. Ik wil onder andere eigen projecten opzetten, bijvoorbeeld een expositie met mijn foto’s. Maar ook een eigen fotoboek is echt een life goal. Ik kan nog zoveel groeien en er zijn nog zoveel dingen en mensen die ik wil fotograferen wereldwijd. Dus dat fotoboek komt nog wel.

Als je iets echt leuk vindt, ga er gewoon mee aan de slag en denk niet meteen aan geld. Vergeet je kansen niet en vergeet vooral niet waarom je doet wat je doet. Werken kunnen we allemaal, maar het ligt aan jezelf of je iets gaat doen dat echt bij je past en daar moet je dan tijd in investeren.”

- Nikki (20)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Populair op FunX.nl

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Eerste kindje van Gigi Hadid en Zayn Malik geboren

  • Sammy (18) uitgescholden voor zwartjoekel: "Racisme nog steeds aanwezig in Nederland"

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • 'Kim Kardashian is van plan te scheiden van Kanye West'

  • Famke Louise reageert bij 'Jinek' op kritiek #ikdoenietmeermee-actie