FunX

F1rstman neemt Bollywoodscene weer over met nieuwe tune 'Jee Karda'

  1. Newschevron right
  2. F1rstman neemt Bollywoodscene weer over met nieuwe tune 'Jee Karda'

F1rstman dropte afgelopen week zijn nieuwe tune Jee Karda die niet in het Nederlands is, maar in het Urdu. Een lekkere track waar je waarschijnlijk he-le-maal niets van verstaat. Daarom legde F1rstman in Start met Fernado even uit waar het over gaat. Ook vertelde hij meer over de internationale awards die hij vorige maand won en de Bollywood-scene die hij wil overnemen.

Jee Karda?

Je kent dat gevoel vast wel: je luistert naar een exotische tune en gaat er helemaal los op, maar je hebt geen idee waar het over gaat. Waarschijnlijk heb je dat ook met Jee Karda. Daarom legde F1rstman even kort uit waar het over gaat:

"Jee Karda betekent: 'Ik heb zin in'. [...] In deze track heb ik het over mijn vrouwtje die altijd maar doet waar ze zelf zin in heeft. [...] Daarna zeg ik van: ik ben eigenlijk ook best wel een klootzak, dus ik ga niet klagen. Doe maar gewoon wat je wilt. Het is een fatoe track, maar met gek veel energie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe uitdaging

F1rstman gaat al jaren lekker in de Nederlandse scene met tracks als Overal, Round & Round en de nog dit jaar gedropte Body. Toch wilde hij met zijn Pakistaanse achtergrond de Bollywoodscene steeds meer gaan overnemen.

"Ik had een nieuwe challenge in mijn leven en dat was de buitenlandse markt proberen aan te pakken. [...] Ik merkte dat ik in de Nederlandse scene wel mijn ding had gedaan, zeg maar. Later merkte ik dat er in de Bollywoodscene heel veel gaten waren die nog opgevuld konden worden door artiesten zoals ik. Ik wilde gewoon wat nieuws creëren in die scene, een bepaalde legacy en vibe opzetten die daar nog niet was. [...] Ik heb dat doorgetrokken en nu twee jaar later, een paar singles later en twee prijzen later, wordt mijn muziek beluisterd van Canada tot aan Australië."

Internationale Awards

Dat het daarmee lekker gaat is zeker te merken! Zo won hij vorige maand twee internationale awards bij de BritAsia TV presents: Kuflink Music Awards in de categorieën Best Breakthrough Act en Best Collaboration voor Dance (met H-Dhami, Mumzy Stranger, Raxstar, Juggy D). Daarin moest hij het opnemen tegen big ass namen in de scene. F1rstman: "Neha Kakkar was genomineerd, zij is de zangeres die in bijna elke Bollywoodfilms haar tracks zingt en wereldwijd tourt. En je zit ook met Naughty Boy, de producer van Beyoncé, in een categorie."

Ster advertentie
Ster advertentie