STER Advertentie
STER Advertentie

Zus van overleden Fabienne (Over Mijn Lijk): "Ik mis haar positiviteit"

Zus van overleden Fabienne (Over Mijn Lijk): "Ik mis haar positiviteit"
BNNVARA

Donderdag 23 januari 2020 - 16:05 uur

|

Door:

Francesco

Je bent nog jong en staat midden in het leven, maar dan krijg je ineens te horen dat je niet lang meer hebt. In het programma Over Mijn Lijk worden vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn gevolgd in de laatste fase van hun leven. Een van de kandidaten die in het programma te zien is, is Fabienne. Helaas overleed zij in mei 2019. In Start met Fernando vertelde haar tweelingzus Yentl meer over de periode waarin Fabienne ziek werd. 

zeldzame Tumor

Fabienne had een tumor, een zogenaamde sarcoom achter haar linkeroog. Iedere maand groeide die sarcoom met een centimeter. Veel was er niet over bekend. Yentl: "Het was een zeldzame sarcoom, voor de rest is er niets over bekend. [...] Over de hele wereld weet niemand wat voor sarcoom het is. Volgens de doktoren is het overigens niet erfelijk." 

Lees ook: Jeroen van 'Over Mijn Lijk' is ongeneeslijk ziek: "Ik maak er het beste van"

Drie tot zes maanden

Het moment dat ze te horen kregen dat Fabienne ongeneeslijk ziek was, herinnert Yentl zich nog goed. Haar wereld stortte in. "Ze is echt letterlijk mijn wereld, mijn wederhelft. En dan krijg je opeens te horen dat ze nog drie tot zes maanden te leven heeft." Een ontzettend zwaar moment voor Yentl. Ondanks het slechte nieuws wist Fabienne positief te blijven en ook haar zus te steunen met haar verdriet.

"Mijn zus is heel positief, dus die kon heel snel schakelen. Die heeft mij wel echt even erbovenop moeten helpen. Ze is heel krachtig en zei: 'Ik heb niet het gevoel dat ik op korte termijn kom te overlijden. Vertrouw maar op mij, geloof in mij, want ik haal er nog wel een jaar uit.' Dus ik ben in haar gaan geloven en dat heeft ze uiteindelijk gedaan."

OML08 EM AFL01 EDIT MIX CC

Fabienne en Yentl in gesprek met Tim Hofman. Beeld: BNNVARA

Engeltje
Het gemis is groot en het doet Yentl veel verdriet dat ze bepaalde belangrijke momenten niet met Fabienne kan delen. "Ik ben inmiddels een trotse moeder geworden en ik had het heel graag willen delen met mijn zus. Dat is helaas niet gebeurd. Ik mis haar humor heel erg, haar positiviteit en haar lach. Ik weet zeker dat ze als een engeltje over mijn schouder meekijkt."

Koesteren
Als Yentl terugkijkt op de hele Over Mijn Lijk-ervaring, is ze blij dat haar zus meegedaan heeft met het programma. "De beelden zijn goud waard. Ik geniet alleen maar van m'n zus. Ze is heel puur en eerlijk. Ze staat echt als Fabienne op beeld en dat koester ik."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Mounir (18) werd op straat gezet door familie omdat hij homo is

  • Reizigers uit Marokko kunnen Nederland niet in vanaf donderdag

  • Mia Khalifa veilt 'beruchte' bril om geboorteland Libanon te steunen

  • Ophef: Trolls-pop maakt 'seksueel geluid' bij indrukken 'vagina-knop'

  • Nomineer nu je favoriete artiesten voor de FunX Music Awards!

  • EOTB-Yasmine deelt heftige beelden na zware mishandeling