STER Advertentie
STER Advertentie

Geadopteerde Minke zocht haar Chinese ouders en vond zus in Denemarken

Geadopteerde Minke zocht haar Chinese ouders en vond zus in Denemarken
Minke (links), Ida (rechts)

Maandag 27 januari 2020 - 16:32 uur

|

Door:

Francesco

Stel je voor: je wordt als kind geadopteerd uit China, groeit in Nederland op en besluit uiteindelijk je biologische familie in China te vinden. Tijdens het zoeken gebeurt er opeens iets onverwachts. Plottwist! Je hebt een zus in Denemarken. Dit is het waargebeurde verhaal van Minke Engbers uit Amersfoort. Zij vertelde hoe dit gebeurde in Start met Fernando.

Niet geschoten is altijd mis

Minke werd als baby van negen maanden geadopteerd uit China. Om dichterbij haar roots te komen, besloot ze drie jaar geleden de studie Chinastudies te volgen. Daardoor leerde ze de taal en bezocht ze het land een aantal keer. "Toen dacht ik: ik kan het altijd proberen om te zoeken naar mijn Chinese familie." 

Onverwachte match

Minke begon de zoektocht naar haar Chinese ouders door haar DNA op te sturen naar een internationale databank. Ze was volledig gefocust op het vinden van familie in China, maar de databank wist een totaal onverwachte match te vinden in Denemarken! Minke bleek daar een zus te hebben. "In het begin dacht ik: huh? Dat kan helemaal niet. Ik had nooit gedacht dat ik een zus buiten China kon hebben." De twee zussen namen contact met elkaar op en Minke vertrok uiteindelijk naar Denemarken om haar zus Ida te ontmoeten. 

"De eerste ontmoeting was eigenlijk heel raar, want je kent elkaar niet. Je hebt elkaar 22 jaar niet gezien en toch ben je wel familie, dus het voelt ook wel weer heel vertrouwd. Qua uiterlijk en trekjes hadden we veel gelijkenissen. Maar ook qua karakter en interesses hebben we heel veel gemeen. Dat is heel apart." 

Foto 27 01 2020 15 31 45

Minke op bezoek in Denemarken. Privéfoto.

Ouders gevonden? 
Ida is op dit moment in Nederland en de zussen vierden afgelopen weekend het Chinees nieuwjaar samen. Hoe tof? Minke: "Het was leuk om voor het eerst samen Chinees nieuwjaar te kunnen vieren." Maar hoe zit het dan met hun biologische ouders? Hebben Minke en Ida hen uiteindelijk gevonden? De zusjes zijn er nog mee bezig. "We hebben ze nog niet gevonden, maar we gaan het wel proberen. We gaan nu samen verder op zoek en willen volgende zomer samen naar China gaan. Dan gaan we daar ook in levende lijve zoeken."

Lees ook: Chandra (34): “Ik kwam erachter dat mijn adoptieverhaal niet klopt"

Populair op FunX.nl

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Album 'Allemaal een Droom' van Boef gaat viraal

  • 'Grote zorgen bij familie over bipolaire Kanye West'

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • Politie stopt met zoeken naar Glee-actrice Naya Rivera

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin