STER Advertentie
STER Advertentie

Cherqi eet elke dag vlees en heeft daar een goede reden voor

Cherqi eet elke dag vlees en heeft daar een goede reden voor
Shutterstock

Woensdag 11 maart 2020 - 13:55 uur

|

Door:

Francesco

Elke dag vlees of andere dierlijke producten eten. Sorry vegetariërs en veganisten, dat was waarschijnlijk de vreselijkste zin die jullie ooit hebben gelezen. Toch is het voor Cherqi een bijna noodzakelijke realiteit. Hij lijdt namelijk aan de auto-immuunziekte en huidaandoening psoriasis. Hij kwam erachter dat het eten van dierlijke producten daartegen helpt. In Start met Fernando vertelde hij meer over zijn carnivorisch dieet. 

Voordelen

Het begon allemaal toen Cherqi een van zijn favoriete podcasts beluisterde. Daarin vertelden de gasten wat voor voordelen dit dieet heeft. "Ik hoorde op een gegeven moment dat het goed is tegen auto-immuunziektes. Toen dacht ik: ik probeer het gewoon en ik kijk wel hoe het gaat uitpakken." Inmiddels volgt Cherqi dit dieet sinds januari en heeft het goed uitgepakt voor hem. "Op sommige plekken is mijn psoriasis zelfs helemaal verdwenen." Maar Cherqi merkt dat het niet alleen goed is tegen zijn psoriasis. Er zitten namelijk nog meer voordelen aan volgens hem.

"Ik merk ook dat al die kleine pijntjes die ik had aan mijn gewrichten weg zijn. Ik heb minder slaap nodig en word fitter wakker, ook mijn huid ziet er gewoon beter uit. Het is echt bizar hoeveel van die kleine dingetjes verbeterd zijn."

Dieet

Je vraagt jezelf nu misschien af hoe zo'n dieet eruit ziet. Cherqi vertelt dat hij meestal met een paar eitjes, een kopje koffie, en een plakje kaas ontbijt. Vervolgens luncht hij met een stukje vlees of vis, of waar hij dan ook trek in heeft. In de avond gaat hij dan los met bijvoorbeeld een lekker stukje biefstuk. "Op dit moment eet ik eigenlijk maar twee maaltijden per dag, het ontbijt en avondeten. Een van de voordelen is dat je minder snel honger hebt als je vlees eet." De afgelopen tijd probeert Cherqi ook te experimenteren door zijn dieet te combineren met niet-dierlijke producten. "Ik heb bijvoorbeeld aardappels gegeten om te kijken hoe mijn lichaam daarop reageert. Ik merk dat ik daar heel slecht op reageer, maar ik blijf gewoon experimenteren met andere dingen." 

Lees ook: Een leven zonder vlees? Voor deze mannen is dat ondenkbaar

Populair op FunX.nl

  • 'Cristiano Ronaldo aangeboden bij Barcelona'

  • Nomineer nu je favoriete artiesten voor de FunX Music Awards!

  • Grote rellen in Haagse Schilderswijk, vier aanhoudingen

  • Mounir (18) werd op straat gezet door familie omdat hij homo is

  • Rapper Barbenoirx over mishandeling Yasmine: ''Ik ben geen monster''

  • Reizigers uit Marokko kunnen Nederland niet in vanaf donderdag