STER Advertentie
STER Advertentie

Yazi zit in lockdown in Spanje: "Je mag niet met z'n tweeën over straat"

Yazi zit in lockdown in Spanje: "Je mag niet met zn tweeën over straat"
EPA - Afbeelding ter illustratie

Vrijdag 20 maart 2020 - 09:10 uur

|

Door:

Milou

Spanje is een van de landen die wegens het coronavirus momenteel in een complete lockdown zitten. Je mag daar dus alleen de straat op als het strikt noodzakelijk is. Ex-FunX Talent-deelnemer Yazi zit momenteel in het Spaanse Zaragoza en vertelde aan Giorgio en Vanessa in Turn Up! hoe de situatie er daar uitziet.

Boete

De regels zijn er streng, vertelt Yazi. "Je kan alleen de straat op als je boodschappen moet doen, naar de apotheek gaat of het ziekenhuis moet bezoeken." En als je dan ergens heen gaat, te voet of met de auto, mag dat niet met z'n tweeën. Loop je buiten, maar heb je geen goede reden of kun je niet aantonen wat je gaat doen? Dan krijg je een boete. "Maar het is niet zo heftig als in Madrid, daar zit het leger." 

Overal mondkapjes

De sfeer op straat is dus een beetje gek, vertelt Yazi. "Iedereen loopt met mondkapjes en als er dan iemand geen kapje draagt, kijkt iedereen afkeurend." De artiest was eigenlijk van plan om begin april terug naar Nederland te komen, maar het is onbekend wanneer hij daadwerkelijk naar huis kan. "Ik wacht het maar gewoon even af."

Hotels dicht

Spanje is na Italië in Europa het hardst getroffen door het coronavirus. Op dit moment zijn er meer dan 18.000 besmettingsgevallen bekend. Het aantal overleden personen staat op 833. Het land heeft gisteren besloten om ook alle hotels en andere toeristenaccommodaties dicht te gooien om zo de uitbraak van het virus te vertragen. Over een week moet alles dicht zijn. De grenzen waren eerder al gesloten voor niet-Spanjaarden.

Lees ook: Hoe is de coronasituatie in Suriname? "Het begon als grap op social media"

Liveblog

Blijf op de hoogte van de laatste corona-updates via onze liveblog.

Populair op FunX.nl

  • Vrouw politieagent Derek Chauvin vraagt scheiding aan

  • Palestijn (32) met verstandelijke beperking doodgeschoten door Israëlische politie

  • Nationale garde schiet met rubberen kogels en traangas op demonstranten in Minneapolis

  • Mondkapjes vanaf 1 juni verplicht in het ov: alle antwoorden op dringende vragen

  • Alle seizoenen van 24 komen naar Netflix

  • Qucee opnieuw vader geworden