STER Advertentie
STER Advertentie

Edson da Graça over waar de grens ligt bij coronagrappen

Edson da Graça over waar de grens ligt bij coronagrappen
Instagram: @edson_dagraca

Dinsdag 24 maart 2020 - 15:56 uur

|

Door:

Francesco

We zien ze elke dag wel voorbij komen op social media: memes en grappen over het coronavirus. Maar waar ligt de grens eigenlijk als het om zoiets serieus gaat? Comedian Edson da Graça gaf daar zijn mening over in Start met Fernando.

Wij mensen

Volgens Edson moeten we vooral kijken naar de manier waarop wij als mensen omgaan met het virus. "De dingen die wij doen nu we in quarantaine zitten, is gewoon grappig. Iedereen die toiletpapier zoekt of mensen die nog op de laatste minuut een jonko gaan halen, omdat alle coffeeshops dichtgaan. [...] Het is gewoon grappig hoe wij mensen ermee omgaan. Dat gaat nog heel lang voer zijn voor grappen." 

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De grens

Aangezien het op dit moment nergens anders over gaat dan het coronavirus, vindt Edson dat hij als comedian bijna geen grappen hierover kan skippen. Zodra hij weer shows mag geven, gaan die jokes er waarschijnlijk ook komen. "Alles op mijn timeline en op tv gaat over corona, werkelijk alles. Het is dan gewoon raar als je er geen grappen over maakt. Je moet juist grappen maken over dingen die ook pijn hebben gedaan. Als comedian bespreek je gewoon dingen die in de maatschappij gebeuren en waar mensen zich mee kunnen identificeren, maar het moet niet ten koste van iemand gaan." De grens is volgens Edson in ieder geval duidelijk: het moet niet beledigend of racistisch worden.

"Toen het net uitbrak in China, had je veel mensen die racistische jokes maakten over Chinezen. Dat kan niet weet je. Het moet gaan over de manier waarop wij ermee omgaan, dat is grappig. Dat vind ik ook niet beledigend, het is gewoon hoe wij als mensen zijn."

Lees ook: Chinese community doelwit van racistische opmerkingen door coronavirus

Populair op FunX.nl

  • 'Cristiano Ronaldo aangeboden bij Barcelona'

  • Nomineer nu je favoriete artiesten voor de FunX Music Awards!

  • Grote rellen in Haagse Schilderswijk, vier aanhoudingen

  • Mounir (18) werd op straat gezet door familie omdat hij homo is

  • Rapper Barbenoirx over mishandeling Yasmine: ''Ik ben geen monster''

  • Reizigers uit Marokko kunnen Nederland niet in vanaf donderdag