STER Advertentie
STER Advertentie

Rosalie koppelt studenten aan eenzame ouderen voor gezellig telefoongesprekje

Rosalie koppelt studenten aan eenzame ouderen voor gezellig telefoongesprekje

Vrijdag 10 april 2020 - 12:34 uur

|

Door:

Francesco

Vooral in deze moeilijke tijd kunnen we good vibes-verhalen extra hard gebruiken. Iemand die zeker bezig is met het verspreiden van good vibes, is Rosalie. Zij bedacht samen met een vriendin het initiatief Koetjes & Kalfjes. Daarmee koppelen ze studenten aan eenzame ouderen om een gezellig telefoongesprekje te houden.

Koetje en kalfje

Het initiatief ontstond samen met Rosalie's goede vriendin Leonoor. Aangezien ouderen binnen de risicogroep vallen voor het coronavirus, komen zo op dit moment vaak in een sociaal isolement terecht. Dat mag natuurlijk niet gebeuren! "De student is het kalfje, de oudere het koetje en samen kunnen ze over koetjes en kalfjes praten. Door dit initiatief kunnen de ouderen over hun situatie kletsen, zodat we op de hoogte blijven over hoe zij zich voelen en of het goed met hen gaat."

Lees ook: Make-up artist Jaysira en haar volgers helpen eenzame opa's en oma's met fruitmand + telefoonnummer

Enthousiast

De ouderen worden vaak ingeschreven door hun kinderen. Daarvan krijgen ze veel positieve reacties binnen. "Ze vertellen dat hun ouders er zo enthousiast en blij mee zijn. Ze horen dat het veel doet met hun ouders en dat ze veel vrolijker zijn. Hun eigen kinderen en kleinkinderen mogen natuurlijk niet langskomen en dat is hartstikke zielig." Ook na de coronacrisis willen de vriendinnen doorgaan met dit initiatief. 

Meehelpen? 

Misschien denk je nu: dit wil ik ook! Dan hebben we goed nieuws, want ook jij kan meehelpen. Via de website van Koetjes & Kalfjes kan je je als student aanmelden via het inschrijfformulier. Uiteraard kan je ook je opa of oma aanmelden. Rosalie: "Wij koppelen op basis van interesses, beroep, studie en soms ook woonplaats als dat mogelijk is. Zo hopen we een duurzame koppeling te maken, zodat het koetje en het kalfje genoeg hebben om over te praten."

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • 404 - Pagina niet gevonden

  • 'Entanglement’ van Jada en August leidt tot genadeloze memes

  • Bill Gates stelt harde eisen aan verspreiding toekomstig coronavaccin

  • Amber en Arda van Temptation Island verwachten kindje

  • Jada Pinkett Smith geeft toe: 'Ik had affaire met August Alsina'

  • Jada Pinkett Smith: "Vroeger had ik een pornoverslaving"