STER Advertentie
STER Advertentie

Sharon (20) was zwerfjongere: "Het was heel heftig"

Sharon (20) was zwerfjongere: "Het was heel heftig"
Unsplash

Donderdag 23 april 2020 - 16:46 uur

|

Door:

Francesco

Het zou je maar gebeuren: je bent 20 jaar en hebt weinig geld. Er is bijna niemand die je kan helpen en daardoor beland je op straat. Je staat er alleen voor en moet in je eentje zien te overleven. Meer dan 12.000 jongeren in Nederland hebben geen vast woonverblijf en deze groep blijft maar groeien. Deze realiteit maakte de 20-jarige Sharon mee als ex-zwerfjongere. Ze vertelde meer over deze heftige periode in Jouw Stad.

Nog steeds last van

Sharon belandde in deze fucked up situatie doordat haar relatie van drie jaar stuk liep. Ze belandde op straat met haar honden die ze uiteindelijk noodgedwongen weg moest doen. Een zware en pijnlijke periode voor Sharon. "Het was heel erg heftig en ik heb er nog steeds heel veel last van. Ondanks dat, probeer ik er wel het beste van te maken. Je kan er niet heel veel tegen doen. Je moet gewoon met je gevoelens leren omgaan. Zodra dat lukt en je hebt positieve mensen om je heen, komt het wel goed."

Lees ook: Verplicht thuisblijven: wat als je dakloos bent en nergens heen kan?

Intensieve therapie

Door alle problemen waar Sharon in belandde, begon ze veel alcohol te drinken. "Ik kon wel zonder alcohol, maar ik kon niet tegen mijn gevoelens." Sharon vocht een lange tijd tegen haar gevoelens door middel van alcoholgebruik, maar besefte op een gegeven moment dat ze er helemaal klaar mee was. "Ik merkte dat ik er zelf onder ging lijden, maar ook de mensen om me heen. Toen had ik zoiets van: nu is het gewoon klaar." Sharon ging uiteindelijk naar een afkickkliniek waar ze vijf dagen per week van 09.00 uur tot 16.00 uur in intensieve therapie ging. "Dat was heel intensief, maar het heeft wel geholpen."

'Alles gebeurt met een reden'

"Wat ik van deze ervaring geleerd heb? Dat ik in ieder geval nooit meer ga samenwonen", lacht Sharon. Ze wil zich volledig op positieve vibes richten en doet dat nu ook. "Ik ben alleen maar bezig met positieve dingen. Ik maak muziek, help jongeren en help mee met verschillende projecten hier en daar." Na alles wat ze meemaakte, kan Sharon nog heel luchtig praten over alles.

"Ik ben iemand die denkt dat alles gebeurt met een reden. Niemand was gelukkig, zelfs de honden niet. Nu zijn ze dat wel en ben ik ook redelijk gelukkig." 

Zit je zelf in zo'n situatie en wil je je verhaal delen? Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.

Populair op FunX.nl

  • 'Lionel Messi stopt bij FC Barcelona'

  • Boef en Numidia de DiXte met TikTok-tune 'Tout Est Bon'

  • Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

  • Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'

  • Kanye West gaat in 2020 voor het Amerikaanse presidentschap

  • Défano Holwijn legt in BLM-class uit waarom het woord 'halfbloedje' niet meer kan