STER Advertentie
STER Advertentie

Nederlandse ontwerper staat in Britse Vogue: 'Dit is waar een designer van droomt'

Nederlandse ontwerper staat in Britse Vogue: Dit is waar een designer van droomt

Maandag 10 augustus 2020 - 20:08 uur

|

Door:

Thijn

Voor de meeste mensen lijkt het een droom, maar toch kan het echt gebeuren: terechtkomen in het modeblad Vogue. Het overkwam de Nederlandse ontwerper David Paulus. Zijn creaties worden getoond in de september editie van de Britse Vogue. In Jouw Stad vertelt David aan Gilly over hoe bijzonder dit voor hem is.

Paris Fashion Week

De ontwerper kan het nog steeds bijna niet geloven. Toch heeft hij wel een idee hoe de redacteuren van Vogue bij hem zijn gekomen. "Ik heb afgelopen jaar een show gehad in Parijs tijdens de Paris Fashion Week. Ik denk dat ze mij zo hebben gevonden en via mijn Instagram."

Caribische roots

David probeert zijn Caribische roots te verwerken in al zijn designs. "Ik denk dat het heel belangrijk is, omdat het een gedeelte van mij is en dat wil ik graag uitdragen. Je kan met je roots zo mooi dingen combineren en dat zie je heel goed terug in mijn werk."

Inspiratie

De Nederlander begon ooit met ontwerpen omdat hij niet lekker in zijn vel zat. "Ik zat in een moeilijke tijd, was depressief en wist niet wat ik wilde. Toen werd een vriend boos en die zei: ik ga wat voor je verzinnen! Toen gaf hij mij een naaimachine en deed de suggestie iets te maken. Toen heb ik een t-shirt gemaakt en realiseerde ik mij dat dit best leuk was. Zo is het eigenlijk begonnen." Hij hoopt dat anderen inspiratie putten uit zijn werk.

Populair op FunX.nl

  • Fans herkennen Khloé Kardashian bijna niet terug op Instagram

  • Pedo-hunter vertelt over werkwijze: "We renden met 20 man achter hem aan"

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • Rollercoaster Tycoon 3 tijdelijk gratis te downloaden

  • Jennifer Lopez en Maluma doen kapot sexy in nieuwe tweedelige clip