FunX

Dromen is goed, maar is het haalbaar?

  1. Newschevron right
  2. Dromen is goed, maar is het haalbaar?
Zijn eerste baantje was vakkenvuller bij een bekende supermarkt. Nu, 24 jaar later, is hij Sales manager van HR- Solutions, een onderdeel van Randstad uitzendbureau. Ook is hij de programmamanager van het project Champs on stage. Zondag 19 april te gast in Hi5: Peter Smit.

Na twee jaar HEAO besloot Peter dat het toch niets voor hem was. Hij stapte over op de studie P&O. “Niets is zo veranderlijk als het personeel in een organisatie. Ik vind het uitdagend om mensen te stimuleren, het beste uit zichzelf te halen en te blijven groeien. Je moet in jezelf blijven investeren.”

Champs on stage is een project dat Peter opstartte vanwege zijn affiniteit met jongeren. “Het is heel inspirerend om kennis, passie en geloof over te brengen op anderen en ze te helpen goed na te denken over hun mogelijkheden. Zeker bij jongeren die niet weten wat ze willen of even geen uitzicht hebben.” Bij Champs on Stage krijgen jongeren anderhalf jaar coaching en begeleiding. Hierna worden ze gekoppeld aan iemand in het bedrijfsleven waar ze stage kunnen lopen.

Als advies geeft Peter het volgende mee aan jongeren:
- Hi5 stap 2: Met je wijsvinger volg je de richting van je droom en kies je je eigen dreamteam. “Je moet goede mensen om je heen hebben die ook durven je een spiegel voor te houden. Dat geldt niet alleen voor werk, maar ook voor je vrienden!”
-Je moet durven om stil te staan en te bedenken waar je heen gaat en wat je aan het doen bent. Reflectie en kritisch zijn over jezelf is heel moeilijk, maar wel heel effectief.
-Denk niet in problemen, maar in mogelijkheden. Je moet plezier hebben in wat je doet maar je moet ook uitgedaagd worden en zijn. Kijk niet alleen naar de functie, de titel of het salaris, maar ook naar de mogelijkheden en de haalbaarheid. Hoe reëel is je ambitie?

Elke week is in het programma Hi5 een succesvolle rolmodel te gast. Diegene stelt elke week een vacature/ stageplek binnen zijn/haar bedrijf beschikbaar.

Stagiaire gezocht voor Champs on Stage (Rotterdam en omgeving)

Je bent minimaal 18 jaar en je zit in je 3-4 leerjaar op MBO niveau (HBO mag ook). Een hands on en professionele mentaliteit en een proactieve houding zorgen ervoor dat jij sollicitatie- en arbeidsmarkt trainingen geeft aan jongeren. Je organiseert arbeidsmarktdagen op scholen, je onderhoudt contacten met scholen en bedrijven en je wilt als jongere je kennis en expertise delen en gebruiken om andere jongeren te inspireren.
Duur van de stage: tussen de 2 en 6 maanden

Heb jij vragen die je graag aan Peter zou willen voorleggen of wil je reageren op de vacature? Stuur dan meteen je motivatie en eventueel ook je cv op via hi5@funx.nl.

Luister hier de uitzending terug:

Deel 1
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200904191700.wma{/wmaremote}

Deel 2
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200904191800.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie