STER Advertentie
STER Advertentie

Hoe vrij ben jij eigenlijk?

Maandag 27 april 2009 - 14:01 uur

In de Week van de vrijheid staat Forum in het teken van vrijheid. Vrij zijn om te gaan en staan waar je wilt is niet voor iedereen even herkenbaar. Vanavond besteden we hier in de show aandacht aan. We gaan in gesprek met Bazz Van Katoen. Een muzikant die met jongeren die vastzitten een track heeft gemaakt, genaamd 'Jilla'.
Lees hier wat de show je nog meer te bieden heeft.


Jeugddetentie
In het geval van een misdrijf kan de kinderrechter een vrijheidsstraf (jeugddetentie) opleggen. Vanavond in Forum Hans Donders, een jeugddetentie medewerker, aan het woord. Hij begeleidt de jongeren in 'zinvolle vrijetijdsbesteding' tijdens de detentie. Dit zodat zij zich hun vrijetijd na detentie zinvol kunnen invullen. Dit zorgt er ook voor dat de jongere niet terugvalt in de oude routine. 

Hieronder lees je nog wat informatie over wat jeugddententie inhoudt;

Wanneer de jongere niet ouder is dan 15 jaar, dan kan hem maximaal 12 maanden jeugddetentie worden opgelegd. Als de jongere nog geen 16 jaar was, toen hij het misdrijf beging, dan duurt de jeugddetentie minimaal 1 dag en maximaal 12 maanden. Was de jongere 16 of ouder dan kan de jeugddetentie maximaal 24 maanden duren. De jongeren zitten hun straf uit in een justitiële opvanginrichting. Justitiële opvanginrichting is een opvang voor jongeren met jeugddetentie. Ook jongeren in afwachting op de uitspraak van de rechter zitten in de opvanginrichting. In de opvanginrichting ligt de nadruk op (her)opvoeden en het aanleren van normen en waarden.

Vrijheidsquiz
Hoe goed ken jij de legandarische vrijheidstrijders die hebben gestreden voor een vrij en eerlijk leven. De profeiten proef jij hier zelfs nog van. Test jezelf vanavond in de 'Vrijheidsquiz'

Tim Beumers
Onze eigen FunX presentator werkt met jongeren die vastzitten. Wat zijn drijfveer is, wat hij doet en hoe de jongeren hierop reageren hoor je vanavond in Forum!

Artsen zonder Grenzen
Een week geleden zijn er twee artsen ontvoerd in de regio van Hodur, aan de grens met Ethiopië. Nu een week later melden traditionele Somalische chefs en een islamistische verantwoordelijke die betrokken zijn bij de onderhandelingen, dat ze verwachten  dat de twee gijzelaars, een Belg en een Nederlander, snel zullen vrijkomen.

Populair op FunX.nl

  • Famke Louise verdenkt Pussycat Dolls van nadoen clip

  • Fabiola bij staredown Boxing Influencers: "Ik wil bloed zien bij Vonneke"

  • Gepeste Quaden (9) is geen 18-jarige oplichter

  • Influencer faket vakantie op Bali met foto's genomen in de IKEA

  • Chinees-Nederlandse Cindy (24) mishandeld in lift na 'klagen' over racistisch carnavalslied

  • Latifah weg bij haar label: "Ik ben een leider, geen volger"