FunX

Cabaretier Samba Schutte bij Lijn 5 met Zarayda

  1. Newschevron right
  2. Cabaretier Samba Schutte bij Lijn 5 met Zarayda
“Ik ben een Afrikaanse clown met Nederlands sarcasme”, zegt de jonge cabaretier over zichzelf.

Als zoon van een Nederlandse vader en een Afrikaanse moeder is Samba Schutte opgegroeid met twee geloven: de Islam en het Christendom. Daardoor weet Samba als geen ander hoe groot cultuurverschillen kunnen zijn.

Samba Schutte won in 2006 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival. In maart van dit jaar heeft hij een tour afgerond met zijn eerste avondvullende voorstelling 'Hakili Jambar'. Hij wordt door alle lovende reacties en recensies vergeleken met de grote namen binnen het cabaret.

Samba Schutte is in 1983 geboren te Nouakchott, Mauritanië. Hij is in 1985 verhuisd naar Addis Abeba, Ethiopië en daar groeide hij op. In 2001 kwam hij naar Utrecht in Nederland om zijn passie te studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht: Theater.

Zodra hij naar Nederland kwam begon Samba in het Engels te stand-uppen. In 2004 besloot hij om Nederlandstalig op te treden en haalde hij de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en de Culture Comedy Award. In 2005 speelde Samba voor het eerst mee met de Comedy Explosion.
In 2006 won hij de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival met zijn voorstelling 'Kun Min Woni An' (Dit is wie ik ben). Samba speelt ook in het buitenland en heeft onder meer gespeeld op Curaçao, in de V.S., Roemenië, Zuid-Afrika, België en Kenia.

Over zijn opkomende carrière als cabaretier en zijn persoonlijk leven vertelde Samba Schutte maandagavond in de studio bij Zarayda & Delano.

Verder natuurlijk Shownieuws en de Hardt Of Hardt Niet: de rubriek waarin een opkomend artiest advies en tips krijgt van een professional.

Je kunt hier de show van Zarayda naluisteren op de site van Lijn5!

Ster advertentie
Ster advertentie