FunX

Media icoon te gast in Hi5

  1. Newschevron right
  2. Media icoon te gast in Hi5
Media, marketing en reclame, dit zijn drie gebieden waarin Hans Germeraad is gespecialiseerd. Misschien wel de meest ervaren media- en reclameman van Nederland. Hij is oprichter en directeur van toonaangevende media-inkoop bureaus in binnen- en buitenland. Dit allemaal met een HES diploma en in eerste instantie geen affiniteit met het vak. Zondag 24 mei was hij te gast in Hi5 als succesvol rolmodel. Hij stelt ook een vacature binnen zijn bedrijf beschikbaar. Lees hier meer over Hans.

Bijbaantje

Zijn eerste kennismaking met media was als krantenjongen, hij was toen 15 jaar. Na dit een aantal jaren gedaan te hebben had hij er genoeg van. Zijn tweede bijbaantje vond hij achter de bar op Texel. Ooit gedacht dat deze barman zou uitgroeien tot media icoon? Hij wist het toen in ieder geval nog niet.

Carrière
Binnen een aantal jaar na zijn eerste baantje bij een uitgeverij wist hij zijn plek te vinden en te winnen. Tijdens verscheidene werkzaamheden bij onder andere reclamebureaus werd hij gescout door het grootste reclamebureau van Nederland; Lintas. Hij kreeg het vertouwen en de kans om verschillende divisies binnen het bedrijf op te zetten. Daarnaast heeft hij het netwerk voor centraal Europa voor zijn rekening genomen.

The Launch Company
Hans heeft na jaren voor anderen gewerkt te hebben besloten dat het tijd werd voor iets anders. Samen met een partner heeft hij het bedrijf The Launch Company opgezet.

The Launch Company is een bureau dat communicatie mogelijkheden creëert voor adverteerders / ondernemers die goede producten of diensten hebben, maar te weinig communicatiebudget om dit bij een brede doelgroep bekend te maken.

The Launch Company maakt voorstellen waarbij de media achteraf worden betaald uit gerealiseerde cash flow en gecreëerde aandeelhouderswaarde. Voordat een dergelijke deal constructie kan worden gerealiseerd, vind een uitvoerige analyse plaats van de marktkansen van het product of dienst en de onderneming.

Na het construeren van de deal analyseert The Launch Company kritisch de communicatieplannen om zeker zijn dat de communicatie inzet leidt tot de gewenste marketing resultaten. Voor en verdere omschrijving verwijzen wij naar www.thelaunchcompany.nl.

Stageplek
Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) op HBO of universitair niveau. Tijdens de stage willen wij een in overleg te bepalen onderwerp laten onderzoeken of verder laten uitwerken. Het onderwerp kan van bedrijfseconomisch of financieel aard zijn (marktanalyse/bedrijfsanalyse) of meer marketing georiënteerd (communicatieplan, mediaplan, haalbaarheidsstudie). De stageduur is in principe drie maanden. Stageplaats is Hilversum. Voor de stage kan een normale stagevergoeding worden gegeven.

Luister hier de uitzending terug

Deel 1
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200905241700.wma{/wmaremote}

Deel 2
{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200905241800.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie