FunX

Festival Special op tweede Pinksterdag

  1. Newschevron right
  2. Festival Special op tweede Pinksterdag
Met het Dunya Festival is zondagmiddag de start gegeven voor het Festivalseizoen. Het is de 32e keer dat het feest aan de voet van de Euromast gisteren werd gevierd. Maandagmiddag tussen 10:00u. en 17:00u. stond FunX in het teken van de zomerfestivals. Je hoorde wat er te doen is deze zomer en welke festivals je echt niet moet missen. Onesy en Aziza belden met festivals als Lowlands, WK Amsterdam en Festival Mundial.

“Free your mind, and the rest will follow”. Het zijn bekende lyrics uit een track van En Vogue. Maar het is ook de naam van een festival komend weekend in Arnhem. Op zaterdag 6 juni zijn er op het Free Your Mind festival, net als voorgaande jaren zeven verschillende muziek areas geprogrammeerd aan de oevers van de Rijn.

Jazzliefhebbers zul je in het weekend van 10, 11 en 12 juli vinden in de Rotterdamse Ahoy. Het North Sea Jazz Festival heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een groots internationaal evenement. Sinds 2006 is het festival verhuisd van Den Haag naar een ruimere locatie: Ahoy Rotterdam.

Het Rotterdamse Zomercarnaval viert feest in 2009 met de 25e Straatparade. Zaterdag 25 juli 2009 is dé dag dat Rotterdam weer in het teken zal staan van dit exotische festival. Bekend om de muziek, de mooie outfits én de Zomer Koningin! Ieder jaar wordt er een Koningin gekozen die een belangrijke rol speelt op het Zomercarnaval. Aziza belde met Esmée Ronde, de Zomercarnaval Koningin van 2008.


Ook sprak Aziza met Ciska den Hartogh. Zij is een kunstenares uit Den Haag die langs festivals gaat deze zomer om jongeren mee te laten bouwen aan haar kunstwerken. Dat zijn grote beelden die slachtoffers van AIDS moeten uitbeelden.

Naast optredens van onder anderen Sabrina Starke, Ghetto Flow en Zuco 103 was er biijvoorbeeld ook een Capoeira demonstratie op Dunya Festival:
{youtube}zXedm4b5ak8&feature=related{/youtube}

Ster advertentie
Ster advertentie