FunX

Judoka's Elmont te gast bij Lijn5 met Zarayda

  1. Newschevron right
  2. Judoka's Elmont te gast bij Lijn5 met Zarayda
Tot nu toe waren de rollen vaak omgedraaid. Maar nu stapt judoka Dex Elmont uit de schaduw van zijn twee jaar oudere broer Guillaume. Dex Elmont heeft tijdens wereldbeker-
wedstrijden vorig weekend in Boekarest zilver veroverd.
In Lijn5 met Zarayda zijn Zarayda en Delano in gesprek gegaan met deze broers. Lijn5 met Zarayda hoor je op maandag van 20.00u. tot 23.00u. op FunX Landelijk, ook te beluisteren via de kabel.


De judosport zit al langer in de familie. Hun vader Ricardo Elmont heeft ook jarenlang op hoog niveau judo gedaan. En vorig jaar stonden Dex en Guillaume op de Olympische Spelen in Beijing.

De 25-jarige Dex werd ondanks zijn leeftijd nog steeds als een groot talent beschouwd, alleen was de vraag altijd wanneer hij die belofte inloste. Dex behaalde pas geleden op het EK in Tbilisi ook al zilver en judode tot de finale bijna perfect.

De judoka van het Haarlemse Kenamju won tot en met de halve finale zijn partijen op ippon. In de finale moest Elmont zijn meerdere erkennen in de Noord-Koreaan Kim Chol Su.

'Een talent kan geen 25 zijn’, wist Dex zelf ook wel. Op weg naar volwassenheid als judoka zei Elmont stappen vooruit te hebben gezet. Het werd ook tijd, bekende hij.

Voorheen liet hij eerder het hoofd hangen in een situatie die verloren leek. "Nu geef ik in de Golden Score (verlenging van drie minuten als partij onbeslist is geëindigd), ik geef gewoon nog even gas," zegt Dex.

Maandagavond waren Dex en Guillaume te gast in de studio bij Lijn5 met Zarayda. Het gesprek zal gaan over hun sportieve prestaties en dromen. Maar ook over hun persoonlijk leven.

Verder natuurlijk Shownieuws en de Hardt Of Hardt Niet: de rubriek waarin een opkomend artiest advies en tips krijgt van een professional.

Je kunt hier de show van Lijn5 met Zarayda naluisteren op de site van Lijn5!

Ster advertentie
Ster advertentie