FunX

Zwerfjongeren in NL bestaan echt wel!

  1. Newschevron right
  2. Zwerfjongeren in NL bestaan echt wel!
Normaal gesproken zal je niet zo snel aan Nederland denken als je het hebt over zwerfjongeren. Maar niks is minder waar, want ook in Nederland zijn er genoeg jongeren zonder een dak boven hun hoofd. Wat is de oorzaak? En hoe vraag je om hulp?
Je hoort het zondag 28 juni van 19.00 en 21.00 bij Lijn5 met Manu.

Meer weten? Klik hier verder.

Reportage van Manu
Manu is naar een symposium geweest dat zich over het lot van zwerfjongeren in Nederland buigt en deed verslag vanaf dit evenement. Dit symposium werd georganiseerd door Initiatiefgroep GGZ-WMO. En samen met de jongeren zochten zij naar oplossingen. Naast hulpverleners kwamen ook de zwerfjongeren zelf aan het woord die aan Manu vertelden hoe zij in die situatie zijn terecht gekomen.

Ook had Manu het genoegen met Marcella Kleine. Zij is auteur van het boek "Zwervend Door Het Leven" en deed hier haar boekpresentatie. Hierin lees je verschillende levensverhalen van zwerfjongeren tot 25 jaar. Dit boek geeft ook waardevolle suggesties ter verbetering van de hulpverlening aan deze jongeren.
Ben je ook nieuwsgierig geworden naar het boek? Klik dan hier.

Muziek
Zoals Manu dat bij elke show doet, zal ook deze zondag de playlist opgedragen worden aan zwerfjongeren. Je hoort bijvoorbeeld muziek van artiesten die zelf ook dakloos zijn geweest. Denk hierbij aan KRS-One en Group Home!

Kortom: Stay tuned! Zondag 28 juni om 19:00 op Lijn5!



Uitzending gemist?

Klik hier en luister de uitzending wanneer jij het wilt!!
Ster advertentie
Ster advertentie