FunX

The city that never sleeps bij Lijn5 met Farid & Sticks

  1. Newschevron right
  2. The city that never sleeps bij Lijn5 met Farid & Sticks
Harrie Hudson vertrok 400 jaar geleden van Nederlandse bodem in opdracht van de VOC om een kortere route naar Azië te ontdekken. Hij kwam echter niet in Azië terecht, maar in het huidige New York, dat vroeger gewoon 'Nieuw Amsterdam' heette. Ter ere van deze mooie geschiedenis, vindt er dit jaar een heuse viering plaats in Nederland en New York. Wil jij weten hoe dit gevierd wordt en waar? Luister dan deze woensdag naar Lijn5 met Farid & Sticks. Ook te beluisteren via de kabel.

NY400
Farid & Sticks praten dan namelijk uitvoerig met Frans Timmermans, Staatssecretaris voor Europese Zaken en Kabinets coördinator van NY400. Hij vertelt ons precies wat de viering NY400 inhoudt en waar het allemaal plaats vindt. Er zijn namelijk verschillende activiteiten door heel het land, heel het jaar door.

Fotografie
Een van die activiteiten is 'Dutch Seen'. Fotografiemuseum Foam heeft veel fotografen, waaronder Jaap Scheeren, naar New York gestuurd om hun visie van New York te laten zien door het fototoestel. In de show bepreken we met Jaap wat daaruit is gekomen.

Video
Ook spreken we Karel van GNR8, dat is een samenwerkingsproject van studenten die meewerken aan live-uitzendingen tussen New York en Nederland, en aan een documentaire over de vriendschap tussen New York en Nederland.

Uitwisselingsproject
New York is niet de enige stad die een jubileum mag vieren. Ook Amersfoort staat in de picture met haar 750-jarig bestaan. Sabine heeft deze twee jubileums als kans aangepakt om een project te starten, genaamd ANYtime. Dit is een grenzeloos uitwisselingsproject, waarbij Amersfoorters en New Yorkers kunnen meeliften langs de digitale snelweg. Ook gaat ANYtime misschien mee met de Parade, daar horen we woensdag meer over.

Het goede doel
Als laatst willen we natuurlijk ook iets goeds doen: we spreken met het Charity Event, dat is een initiatief van studenten dat een peuterspeelzaal op wil richten in Bon Repos. Ter ere van hun goede initiatief hebben ze dan volgende week ook een feestje gepland in de WATT in Rotterdam.

Hier kun je de show Lijn5 met Farid & Sticks naluisteren op de site van Lijn5!

{youtube}PYMiX7RtQs8{/youtube}

Ster advertentie
Ster advertentie