FunX

Rotterdamse ontwerper maakt jurk voor de Queen

  1. Newschevron right
  2. Rotterdamse ontwerper maakt jurk voor de Queen
Zomercarnaval staat weer voor de deur. Volgende week wordt de nieuwe Queen van Zomercarnaval gekozen en hiervoor gaat de 21 jarige Odair Pereira de jurk ontwerpen.

Zomercarnaval maakt onderdeel uit van de Latinweek hier bij FunX, die aankomende maandag van start gaat.
Vanochtend kwam de Rotterdamse Odair langs bij 'Start' om alles te vertellen over deze speciale opdracht.

Maar ook zit deze jonge ontwerper in de finale van de Amsterdam Fashion Week die dit weekend plaats vindt. Wil je horen wat Odair nog meer doet en heeft gedaan, check het hier.
Op elf jarige leeftijd heeft hij zijn eerste kledingstuk gemaakt voor Halloween, die bestond uit vuilniszakken en nietjes.

Op dertienjarige leeftijd was hij ontwerper van een carnavalsgroep Grupo Cultural de Cabo Verde. Door de jaren heen is zijn passie voor fashion alleen maar gegroeid. In 2007 heeft hij besloten zijn eerste kledinglijn te ontwerpen. Dit was een hele uitdaging.

De naam van de kledinglijn is ‘DAIR’. Odair vond het belangrijk een naam te hebben die hem het best zou kunnen vertegenwoordigen. ‘DAIR’ staat voor het durven jezelf te zijn en datgene te dragen waar jij jezelf exclusief in voelt.

Vanochtend in 'Start' verraste Odair een Funx luisteraar met een plek op de catwalk van 1 van zijn shows. Wil je horen hoe dat eraan toe ging, check hieronder de highlights van Odair's bezoek aan 'Start'.

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/start/odairpereiro.mp3{/audio}
Ster advertentie
Ster advertentie