FunX

Dierproeven en Fairtrade bij Lijn5 met Farid & Sticks

  1. Newschevron right
  2. Dierproeven en Fairtrade bij Lijn5 met Farid & Sticks

Farid & Sticks zijn terug! Na een maand vakantie, zijn ze vanavond weer te horen op Lijn5 en zullen ze het gaat hebben over dierproeven. Want gisteren stond er een bericht in de krant dat het het kabinet niet lukt om het aantal dierproeven terug te dringen. Per jaar worden er ruim een half miljoen dieren gebruikt voor diverse wetenschappelijke doeleinden. Maar zijn die dierproeven nou echt nodig? Je hoor het vanavond in Lijn5 met Farid & Sticks! Ook te beluisteren via de kabel.


Farid & Sticks zullen spreken met voor- en tegenstanders van dierproeven. Maar ook met Adri, hij is de voorzitter van Vereniging Nederlandse Circus Ondernemingen. Want ook in het circus zie je dieren en niet iedereen is het ermee eens dat die dieren worden gebruikt om mensen te vermaken.

Naast dierproeven zullen Farid & Sticks ook aandacht besteden aan Fair Trade. Eerlijke handel of fair trade bevordert duurzame ontwikkeling in de internationale handel, met name bij de export van arme landen naar rijke Westerse landen.

Fair trade betekent dat bijvoorbeeld koffieboeren, cacaoboeren of bananenboeren in Latijns Amerika, Afrika en Zuidoost Azië een eerlijke prijs krijgen voor hun export-producten. Fairtrade-producten moeten daarnaast te voldoen aan strenge milieueisen.

Dit jaar bestaat de Wereldwinkel 40 jaar. Wat is er in die 40 jaar zoal veranderd op het gebied van eerlijke handel?

En natuurlijk zoals iedere week de YouTube Tip, Flows uit de Oude Doos, een reportage en het Nieuwtje van de dag.


Hier kun je de show Lijn5 met Farid & Sticks naluisteren op de site van Lijn5!

Ster advertentie
Ster advertentie