FunX

MC Lazy: allesbehalve lui!

  1. Newschevron right
  2. MC Lazy: allesbehalve lui!
Hij is druk. Vrijdag zat hij in de millenniumtrein om aandacht te vragen voor de millenniumdoelen. Zaterdag stond hij op voor armoede met de actie Stand Up And Take Action. Hij richtte eerder dit jaar Millennium Music op, om jongeren door middel van muziek te betrekken bij ontwikkelingssamenwerking. In Start vertelde hij over zijn drive om zich met goede doelen bezig te houden.

Waar komt die naam vandaan?
Zijn echte naam is Tariq Khan, hij is druk met verschillende projecten en toch noemt hij zichzelf MC Lazy. Fernando vroeg hem waarom. Luister hier naar het antwoord:

{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/mclazy.mp3{/audio}

Kruisverhoor
In het kruisverhoor kreeg Tariq een aantal pittige vragen voorgeschoteld. Artiest of Activist? Hij koos voor het eerste, maar zei dat de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. "Ik kan geen muziek maken zonder boodschap en als activist gebruik ik muziek om mijn boodschap duidelijk te maken". Duidelijk. Wie zou je spreekwoordelijk wel kunnen schieten? Het antwoord: "Mezelf". MC Lazy wil niemand kwaad doen en als hij dan toch moet kiezen, doet hij liever zichzelf pijn dan iemand anders. Schuilt er een Boeddhist in deze man? "Ik hou van alle drie boeken en ik ben spiritueel, maar ik verbind me niet aan één geloof".

Wil me meer weten over MC Lazy en bijvoorbeeld over zijn reis - voor het goede doel - naar Thailand, check dan zijn site. In Thailand nam hij de video op van "Jamestown", een track over moderne slavernij

Video van Jamestown - MC Lazy
Ster advertentie
Ster advertentie