FunX

Spoken: In de schulden. En dan?

  1. Newschevron right
  2. Spoken: In de schulden. En dan?
Uit onderzoek blijkt dat een derde van de jongeren die nog thuis woont, gemiddeld een schuld heeft van € 750,-. Voor twee derde van de jongeren die op zichzelf woont blijkt dat € 1750,- te zijn.

Manu duikt deze keer dan ook in de wereld van de schulden. Lees hier meer over de gasten.

Manu sprak met Tamara Madern, wetenschappelijk medewerker bij het NIBUD, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Ze heeft goed inzicht in de oorzaken van schulden onder jongeren.

Marjo Slingeland werkt als schuldregelaar bij de Kredietbank Rotterdam. Ze doet uit de doeken hoe je je kan inschrijven voor hulpverlening. Elke gemeente heeft zo haar eigen aanpak van het probleem en Marjo vertelt over de Rotterdamse aanpak en waarom deze volgens haar goed werkt.

Op het ROC in Utrecht wordt er elke woensdagmiddag een financieel spreekuur gehouden. Onder begeleiding van Elsemieke Viersen kunnen leerlingen met al hun financiele vragen langsgaan voor advies. Voor advies kun je contact opnemen via roc.punt@hu.nl. En zo geeft Elsemieke veel tips om schuldproblemen aan te pakken.

De Utrechtse MC Avi, releasete twee weken geleden zijn album "Odium", of de keuze tot alleen een internetrelease een financiele achtergrond heeft, vertelt Avi in Spoken. Natuurlijk heeft hij ook een aan de topic gewijd Spook geschreven. Tunes van Onyx, The Geto Boys, Eric B & Rakim, Blu & Exile, en Reggy Lines geven de ether kleur. LIKSHOT!



Programma gemist? Download hier de uitzending!
Ster advertentie
Ster advertentie