FunX

Het vlees is zwak

  1. Newschevron right
  2. Het vlees is zwak
Afgelopen week geen broodje warmvlees, maar gewoon een broodje falafel. Manu eet zelf al een decennium geen vlees meer. Nu vond hij dat op zich geen jubileumfeestje waard. Wel wilde hij zijn beslissing van destijds nu nog een keer kritisch heroverwegen. Lees gauw verder over de gasten die Manu afgelopen zondag in de uitzending had.


Waarom eten sommige mensen geen vlees? En is het vegetarisme iets van de laatste tijd? Dat vraagt Manu aan woordvoerster van de Nederlandse Vegetariersbond Astrid Verhoef.

Het Hindoeisme schrijft voor dat het beter is geen vlees te eten, maar waarom eigenlijk? Kawita Chitan, volgelinge van de Sri Krishna geeft tekst en uitleg over de geschriften die naar een vleesloos bestaan verwijzen.

Maar natuurlijk is er bij Spoken ook ruimte voor skepsis. Niet alleen het argument dat mensen van nature geen vleeseters zouden zijn (een argument dat vaak door vegetariers wordt opgevoerd), maar ook dat het vegetarisme beter zou zijn voor de gezondheid, het milieu en de wereldwijde voedselverdeling wordt ter discussie gesteld door wetenschapsjournalist van de Elsevier, Simon Rozendaal.

Verder ziet Manu Spoken met de bescheiden Oldskool legende Mr. Jahson, die op zijn beurt vertelde over zijn overwegingen wel of geen vlees te eten. Het vlees is zwak, of is het vlees eet zwak?

Tunes van de vegetarische MC's Masta Killa, Common, Andre3000 en Dead Prez. Natuurlijk draaien we ook Beef and Broccoli, want vegetariers moeten ook blijven relativeren.


Download hier naar de uitzending!

Ster advertentie
Ster advertentie