FunX

No Woman No Cry op één in de Reggae Top 100!

  1. Newschevron right
  2. No Woman No Cry op één in de Reggae Top 100!
Bob Marley staat in 2010 maar liefst tien keer in de Reggae Top 100 en bezet zowel de tweede als eerste plaats van de hitlijst. No Woman No Cry is na een tussenpauze van een jaar weer terug als nummer één in de top 100.

In 2009 veroverde One Love de eerste plaats, nadat No Woman No Cry twee jaar lang de toppositie had opgeëist. Een jaar later is de track van Bob Marley en The Wailers weer terug op één in de Reggae Top 100!

Live

No Woman No Cry werd in 1974 al uitgebracht op het album Natty Dread. Pas een jaar later werd de track een dikke hit. Het was niet de versie van het jaar ervoor, maar een live versie dat de aandacht op zich vestigde.

Ford

De nummer één van de Reggae Top 100 is geschreven door Bob Marley, maar toch staat op naam van een vriend van hem. Officieel is No Woman No Cry toegeschreven aan ene Vincent Ford. Hij was een vriend van Bob die zijn eigen gaarkeuken had. Dat is een plek waar armen en daklozen eten krijgen. Met al het geld dat het nummer Ford opbracht hield hij de gaarkeuken open. Ford overleed in 2008.

Bob Marley - No Woman No Cry

Ster advertentie
Ster advertentie